ID&T

Dance-Tunes.com Nieuwsbulletin week 37

Ricky Rivaro The Beat Inside (Big and Dirty) // House

De in 1977 geboren IJmuidenaar Ricky Rivaro lijkt in de wieg te zijn gelegd voor House. Zo heeft hij inmiddels zon beetje alle clubs in Nederland op zn kop gezet (en ook over de grens heeft hij menig club aangedaan), een eigen radioshow gehad, een mixcompilatie van zijn hand en nu ook een eigen productie. En wat voor één! The Beat Inside kon na een promo release direct terug gevonden worden in de charts van o.a. Roger Sanchez en Robbie Rivera. Naast het origineel, nam ook productie duo van het moment, DJ Delicious & Till West, de track onder handen met als resultaat een uitstekende remix in die zo herkenbare stijl van de beide heren. Favoriet blijft desondanks het origineel; erg fijne vocal, heerlijke beats en een onmisbaar vleugje electro. Het heeft even geduurd, maar het wachten op de plaat is het meer dan waard! Absolute must have!

Jonathan Ulysses Thrill Her (UMM) // Electro
Resident DJ van Space in Ibiza, Jonathan Ulysses, heeft een nieuwe funky single met de titel Thrill Her uit. Het is de opvolger van zijn vorige plaat What You Gonna Do?. Thrill Her barst van de energie en heeft een behoorlijk pakkende beat. De vocal die na enige tijd in de track zijn intrede doet complimenteert de rest van het nummer. De kans is dus groot dat je het nummer al kent als je afgelopen zomer in Ibiza bent geweest. Maar als je dat geluk niet hebt gehad, geen nood want naar alle verwachtingen zal het nummer het ook in onze eigen clubs zeer goed gaan doen. Lekker energiek!

Baggi Begovic and Bryan Dalton Safe (Fame) // House Safe is al geruime tijd terug te vinden in de charts van de grote namen in Nederland, zoals Erick E & Roog, maar ook over de grens heeft de productie van Baggi Begovic en Brian Dalton hoge ogen gegooid. Nu is het nummer dan officieel uit op het Fame, het label van Mischa Daniels. Safe is een uiterst opwekkend housenummer met een groot aantal Latin invloeden. Tel daarbij de catchy melodie en volle bass en je hebt een monster van een clubhit. Bryan Dalton zelf heeft het nummer ook nog eens geremixed wat een wat rustiger nummer oplevert, maar voorzien van de invloeden die het origineel zo goed maken. Top plaat!

Major Boys - Friday Night Kids (541) // House
Friday Night Kids bestaat uit een aantal verschillende elementen van eerder uitgebrachte nummers. Zo herken je duidelijk Turn On The Music van Roger Sanchez (de Axwell edit) en is de vocal van niemand minder dan Kim Wilde (Kids in America). Het brein achter deze mash-up zijn de Major Boys, oftewel Tim B. en Pascal Brunkow. In het verleden waren zij al verantwoordelijk voor hits als Voodoo Magic en Panamerica. Friday Night Kids mag dan niet zo hoogstaand zijn als de laatstgenoemde producties, aanstekelijk is het nummer zeker. Op de dansvloer zal deze plaat het dan ook zonder twijfel goed doen. Yves LaRock levert, naast het origineel ook nog een remix af, welke op zich aardig in elkaar zit, maar op sommige punten gewoon bepaalde elementen schort. Het luistert niet lekker weg. Het origineel is hier dus de overduidelijke winnaar van de twee. Niet hoogstaand of origineel, maar zeker een fijne feestplaat.

Dance-Tunes top 10 week 37


1 john Marks Carnival White Villa

2 Armin Van Buuren ft Racoon Love You More Armind
3 Tiesto ft Maxi Jazz Dance 4 Life Magik Muzik
4 Guiseppe Ottaviani and Marc vd Linden Untill Monday Monster Tunes 5 4 Strings Take Me Away 2006 Liquid Records
6 E-Craig Home Reset Records
7 Supermode Tell Me Why Spinnin Records
8 Peter Presta Work My House Apple Jaxx UK
9 Fred Baker vs Greg Nash Solar Eclipse 2 Play Recordings 10 Bob Sinclar Rock This Party (Everybody Dance Now 541

Geplaatst op: 15-09-2006