Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Assen, 15-09-2006

Politie controleert op kindervervoer
VRIES Vrijdagmorgen heeft de politie op De Fledders gecontroleerd op het gebruik van de autogordel en overige beveiligingsmiddelen om o.a. kinderen te vervoeren. In de nabijheid van de basisschool werden automobilisten bekeurd die voorin de auto kinderen jonger dan 18 jaar en kleiner dan 1.35 meter vervoerden die geen gebruik maakten van een goedgekeurde autostoel of stoelverhoger. Tevens werden twee ouders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en twee bekeurd voor het niet handsfree bellen. (06-179875)

Gewonde fietster bij aanrijding
HOOGHALEN Een 15-jarige meisje uit Hijken raakte vrijdagmiddag gewond bij een aanrijding op de Smilderweg. Het meisje kwam uit de richting van Smilde en reed in de richting van Hooghalen. Volgens een haar inhalende 39-jarige automobilist uit Smilde, sloeg het meisje zonder richting aan te geven onverwachts linksaf. Een aanrijding tussen beide was het gevolg waarbij het meisje met hoofd- en rugletsel per ambulance werd overgebracht naar het WZA. (06-170894)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds: 0592 36 1280