Provincie Utrecht


Burgerafvaardiging Prinsjesdag 2006 in teken van Europees zangevenement in Utrecht

15-9-2006 -

Ieder jaar vaardigt één provincie op de derde dinsdag in september een zogenaamde burgerdeputatie af naar prinsjesdag. De provincie Utrecht verzorgt deze burgerdeputatie dit jaar en vaardigt 150 leden van verschillende koren en muziekverenigingen uit de provincie Utrecht af. De provincie wil hiermee de aandacht richten op het grote korenfestival Europa Cantat, dat in 2009 in Utrecht wordt georganiseerd.

De traditie wil dat ieder jaar een burgerdeputatie uit een van de provincies een deel van de afzetting van de rijtocht van de gouden koets voor zijn rekening neemt. De 200 Utrechtse muzikanten en koorleden zullen een plek innemen langs de Korte Vijverberg, vlakbij Het Binnenhof. Voor en na het passeren van de gouden koets zullen zij uiteraard liederen ten gehore brengen.

Van de volgende koren zijn leden vertegenwoordigd: Dekoor Close Harmony, Fulco's Mannenkoor, Christelijke Oratoriumvereniging Hosanna, Klein Operakoor Wilhelminapark,The Rhine Singers, De Safarikrekels, De Steegzangers Utrecht, Toonkunstkoor Utrecht, Utrechts Operakoor. Naast de koorleden gaan ook 50 leerlingen van het cultuurlyceum `Amadeus' in Utrecht mee. Als intermezzo zal een deel van de Utrechtse afvaardiging nog een optreden verzorgen in het Haags Historisch museum.

In 2009 wordt in Utrecht Europa Cantat georganiseerd, een driejaarlijks evenement waaraan duizenden zangers en koren deelnemen uit veertig Europese landen. Het is voor het eerst dat Europa Cantat in Nederland zal worden georganiseerd. De provincie Utrecht vindt het belangrijk nu al de aandacht te vestigen op dit grote muzikale spektakel.
Zie voor meer informatie over Europa Cantat in Utrecht: www.ecu2009.nl of bel met Appie Alferink, directeur Zimihc, Huis voor amateurkunst, tel. (06) 54 98 73 46.

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Bas Thomas, kabinet van de commissaris van de Koningin, (030-258 24 80) of bas.thomas@provincie-utrecht.nl.

Meer informatie: Bas Thomas, telefoon (050) 258 24 80