Gemeente Den Haag

september 2006
Gemeente Den Haag investeert 52 miljoen in topsport (15 september)

De gemeente Den Haag investeert 52 miljoen in topsport. Wethouder Sander Dekker zet in op de ontwikkeling van een overdekt 50-meterzwembad in Leidschenveen/Ypenburg, een topsporthal in het Zuiderpark en een beachstadion in Scheveningen. Dat blijkt uit de begroting 2007 die is gepresenteerd.
Een 50 meter zwembad in Leidschenveen/Ypenburg maakt internationale zwem- en waterpolowedstrijden mogelijk op topniveau. Tegelijkertijd wordt met de bouw van het nieuwe zwembad het tekort aan zwemwater in Den Haag teruggedrongen.

Topsporthal Zuiderpark
Met realisering van een topsporthal in het Zuiderpark wordt niet alleen het verlies van Houtrust als podium voor internationale topsportontmoetingen gecompenseerd. Een nieuwe sporthal moet krachten bundelen: ook een onderwijs- en kenniscentrum op het gebied van sport is wenselijk op het toekomstig kwadrant in het Zuiderpark.

Beachstadion
Den Haag kiest voor sterke troeven. Het strand en de zee zijn er één van. In de topsportvisie wordt daarom prioriteit gegeven aan ontwikkeling van zee- en strandsporten. Een semi-permanent beachstadion hoort daarbij. Investeren in een stadion op het Noorderstand betekent dat zowel top- als breedtesport gestimuleerd wordt. Het Beachteam Holland bijvoorbeeld, een initiatief van de Nevobo, moet in Scheveningen vaste grond onder de voeten krijgen. Het beachstadion als Mekka voor strandsporten is het streven.