NOVA

Vanavond in NOVA Politiek: Joop Wijn versus Agnes Jongerius

NOVA Politiek
De politieke partijen maken zich in snel tempo op voor de Kamerverkiezingen van 22 november. NOVA Politiek is na de zomerstop weer terug en staat de komende maanden in het teken van die parlementsverkiezingen.

Na het zuur zou het zoet komen, beloofde Jan Peter Balkenende bij het aantreden van zijn tweede kabinet. Volgende week is het Prinsjesdag en de verwachting is dat er dan een mierzoete rijksbegroting worden gepresenteerd. Want het gaat goed met de economie en de werkgelegenheid.

Vanavond vanuit café Dudok in Den Haag hierover een debat tussen minister van Economische Zaken Joop Wijn en voorzitter van het FNV Agnes Jongerius.

Verder een gesprek met sociologe Christien Brinkgreve over het veelbesproken onderwerp in de politiek: de gratis kinderopvang. Regisseur Eddy Terstall is ook te gast en spreekt over het manifest dat hij met Hans Teeuwen en Diederik Ebbinge heeft opgesteld, waarin hij politiek Nederland oproept om de uitoefening van het vrije woord 'binnen de grenzen van de wet' volledig te respecteren.

Verder de nieuwste Politieke Barometer: hoe zou de Kamer eruit zien als er vandaag verkiezingen waren gehouden? En natuurlijk de visie van cartoonist Joep Bertrams.

En morgen in NOVA: alcoholmisbruik onder jongeren. Hoe gaan ze daar in Zweden mee om? Bekijk hier alvast een fragment.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen

(Onderwerpen onder voorbehoud)

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.30-23.02
Vrijdag: 22.30-23.10
Zaterdag: 22.12-22.33
Herhaling na middernacht