Ingezonden persbericht


bt zet wereldwijde visie uiteen

BT heeft zijn wereldwijde visie uiteengezet. Het verwacht een verdubbelde winst in de Verenigde Staten, Japan, India en China in het boekjaar 2008-'09. In dezelfde periode voorziet BT een omzet van een miljard euro in de Italiaanse en de Duitse markt. BT kondigt daarnaast aan dat de Global Services-divisie in het boekjaar 2008-'09 een kostenbesparing van 400 miljoen pond zal realiseren. Daarmee zijn investeringen voor de toekomst zeker gesteld. Bovendien stelt het de divisie in staat de doelstellingen voor de EBITDA-groei te halen.

BT maakt verder bekend dat het de dienst Corporate Fusion in de eerste helft van 2007 wil lanceren. Daarnaast breidt BT zijn wereldwijde netwerk uit en neemt het bedrijf zo een nieuwe concurrentievoorsprong in. BT Global Services, dat wereldwijd grote ondernemingen en organisaties ondersteunt, is de snelst groeiende divisie binnen de BT Group. Chief executive Andy Green: "BT Global Services bloeit. We hebben de divisie getransformeerd naar een toonaangevende leverancier van netwerkgebaseerde IT-diensten. Deze maken gebruik van het meest uitgebreide en het betrouwbaarste netwerk ter wereld. Onze plannen zijn ambitieus. De naamsbekendheid van BT is in New York, Tokio, Mumbai en Shanghai al bijna even hoog als in Europa. BT's activiteiten in de grootzakelijke markt nemen een steeds grotere plaats in onze groeistrategie in. De diversificatie in wereldwijde, netwerkgebaseerde IT-diensten onderscheidt BT van andere telecomaanbieders."

BT Global Services biedt klanten netwerkgebaseerde IT-diensten, gebaseerd op BT's wereldwijde netwerk. De divisie heeft 27.500 medewerkers in 53 landen en is actief in meer dan 170 landen. Tot de toonaangevende klanten behoren Reuters, Unilever, Philips en de Britse National Health Service. De divisie heeft in het afgelopen jaar een omzetgroei van 15 procent gerealiseerd dankzij orders voor netwerkgebaseerde IT-diensten met een gezamenlijke grootte van 5,4 miljard pond.

Momenteel realiseert de divisie het grootste deel van de omzet in het Verenigd Koninkrijk en West-Europa. Vandaag maakte BT bekend dat het de komende drie jaar een ruime omzetverdubbeling verwacht in de Verenigde Staten, Japan, India en China. De groei is het gevolg van hogere investeringen en de inzet van meer medewerkers in deze landen. Ook verwacht het dat de activiteiten in Duitsland en Italië in 2008-'09 een omzet van 1 miljard euro zullen genereren. Voor Spanje en de Benelux voorziet BT een groeipercentage van twee cijfers. BT onthult dat het momenteel elke week een nieuwe stad aansluit op het MPLS-netwerk. Maandelijks worden bovendien meer dan 3.000 vestigingen van klanten aangesloten. De capaciteit van het netwerk is het afgelopen jaar verzesvoudigd. De data die dagelijks over het netwerk wordt verstuurd, is gelijk aan vijf keer de totale hoeveelheid gegevens in het Library of Congress te Washington DC. Het BT MPLS-netwerk is het breedste, rijkste en meest betrouwbare netwerk ter wereld en stelt bedrijven en organisaties in staat om op elk moment direct, wereldwijd en volledig betrouwbaar te communiceren en te handelen.

BT maakt tot slot bekend dat het van zins is de dienst Corporate Fusion in de eerste helft van 2007 te lanceren. De nieuwe dienst is gericht op grote organisaties en stelt deze in staat vaste en mobiele telefonie te convergeren. Ook kan een bedrijf er optimaal mee profiteren van IP-telefonie en de groeiende WiFi-dekking. Meer productiviteit, lagere gesprekskosten en een betere servicekwaliteit zijn daarmee mogelijk. De eerste grote organisatie die Corporate Fusion zal inzetten, is de Leeds City Council.

Over BT

BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, landelijke en internationale telecommunicatiediensten en hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail and BT Wholesale.

In het boekjaar 2005-'06 (einde 31 maart 2006) behaalde BT Group een omzet van 19.514 miljoen pond. De winst voor belastingen bedroeg 2.040 miljoen pond. British Telecommunications plc (BT) is de dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc zijn verzameld. BT Group plc kent een notering aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek