AutoRai

Subaru Impreza WRX STI nu ook in Executive-uitvoering

(9/15/2006)
Subaru introduceert een even belangrijke als (on)opmerkelijke uitvoering van de Impreza WRX STI. (On)opmerkelijk, want de nieuwe Impreza WRX STI Executive beschikt over dezelfde technische specificaties als de WRX STI, maar dan in combinatie met een decenter uiterlijk.
De pure power, het sublieme weggedrag dankzij Symmetrical AWD en magnifieke prestaties (0-100 km/h in 5,4 sec, top 255 km/h) van de top-Impreza, de WRX STI, spreken velen aan. Deze rechtstreekse afgeleide van Subaruâs oppermachtige rallyauto met veelbejubelde 2,5 liter turbomotor van 206 kW (280 pk) toont de buitenwereld duidelijk wat hij in huis heeft, onder meer aan de hand van zijn opvallende, goudkleurige rallywielen en grote achterspoiler. Echter, niet iedereen wil de rallyachtergrond van de Impreza WRX STI met uiterlijk vertoon benadrukken, zo bleek. Vandaar dat Subaru nu de - gelijkgeprijsde - Impreza WRX STI Executive lanceert. Een auto met alle kwaliteiten van de STI, maar dan in een aangepaste, decentere trim.

Uiteraard beschikt de Impreza WRX STI Executive ook over Symmetrical AWD, een close ratio zesversnellingsbak, Subaruâs Driverâs Controlled Center Differential (DCCD), etcetera. De WRX STI Executive onderscheidt zich uiterlijk door zilverkleurige 17-inch lichtmetalen wielen, een bescheiden kofferklepspoiler, het ontbreken van de dakspoiler, in de voorbumper geïntegreerde mistlampen en zwarte Brembo-remklauwen met witte opdruk, terwijl het interieur voorziet in lederen bekleding op basis van de stoelen uit de WRX. De Executive-uitvoering biedt voorts keuze uit drie ârustigeâ metallic kleuren: zilver, donkergrijs en zwart. Op speciale bestelling is de auto bovendien verkrijgbaar in wit.

Net als de Impreza WRX STI kost de nu eveneens leverbare Impreza WRX STI Executive ⬠52.285,-.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster