AutoRai

Hip, sportief, comfortabel: nieuwe actiemodellen van Seat

(9/15/2006)
Het wordt een hete nazomer want Seat presenteert per direct vier zeer aantrekkelijke actiemodellen voor uitermate scherpe prijzen. De Seat Ibiza en Cordoba zijn met onmiddellijke ingang leverbaar als hippe Trendstyle. De Leon wordt nog sportiever in de nieuwe Sportstyle-uitvoering en de Altea is onder de naam Comfortstyle voorzien van een uitgebreid pakket extraâs waarmee korte en lange reizen nog aangenamer worden.
Hoewel de Seat Ibiza en Cordoba in meer opzichten de toon zetten in hun klasse, laten de Trendstyle-uitvoeringen van deze modellen zien dat het nóg hipper kan. Deze versies hebben de compleet uitgevoerde Reference als basis. De standaarduitrusting daarvan wordt aangevuld met airconditioning, vijfspaaks lichtmetalen wielen, cruise control en in carrosseriekleur gespoten buitenspiegels en deurgrepen. Hoewel trendy vaak synoniem is met duur, geldt dat in dit geval niet. Sterker nog: de Trendstyle-uitvoeringen zijn zelfs ⬠500 goedkoper dan de Reference-modellen waarop ze zijn gebaseerd. Zo kost de Ibiza Trendstyle met de 70 pk sterke 1,2-liter benzinemotor slechts ⬠12.995 en de Ibiza 1.4 Trendstyle (85 pk) ⬠13.995. De Seat Cordoba Trendstyle is er uitsluitend in combinatie met de 85 pk sterke
1,4-liter benzinemotor voor ⬠14.995.

Omdat de Trendstyle-modellen zo compleet uitgevoerd zijn, is de optielijst zeer kort: alleen de vijfdeurs uitvoering voor de Ibiza en metallic lak staan er op vermeld. De Trendstyle-modellen zijn leverbaar in Cronogeel (uitsluitend Ibiza), Candywit (alleen Cordoba), Emocionrood (signaalkleur) en de metallic tinten Lunagrijs, Zenithgrijs en Magiczwart.

Seat Leon Sportstyle: sportief in alles
De ingebakken sportiviteit die elke Leon typeert, wordt nog eens extra aangezet met de Sportstyle-uitvoering van de populaire compacte middenklasser. De basis voor de Sportstyle wordt gevormd door de Leon Sport. De extra uitrusting bestaat uit een radio/CD/MP3-speler (inclusief acht speakers, stuurbediening én een aansluiting voor externe muziekbronnen), mistlampen vóór, cruise control en extra donker getinte ramen vanaf de B-stijl. De meerprijs voor dit riante pakket extraâs is zeer sportief: slechts ⬠295. Daarmee komt de Leon Sportstyle met de 102 pk sterke benzinemotor op ⬠21.790 en de versie met de 105 pk sterke TDI op ⬠26.145. Deze versie kan ook worden geleverd met een dieselroetfilter. De meerprijs daarvoor bedraagt ⬠200. Afgezien daarvan zijn voor de Leon Sportstyle geen opties beschikbaar. Wel is deze speciale uitvoering leverbaar in alle reguliere kleuren.

Groot(s) comfort: Seat Altea Comfortstyle
Sportiviteit en comfort gaan hand in hand bij de ruime Altea en dat geldt in de overtreffende trap voor de Comfortstyle-uitvoering. De Reference-uitvoering dient als basismateriaal en daar wordt een breed pakket extraâs aan toegevoegd. Dit pakket bestaat uit 16 inch lichtmetalen velgen, speciale bekleding, cruise control, boordcomputer, mistlampen vóór, elektrische bediening van de ramen achter en de buitenspiegels (tevens verwarmd), extra donker getinte ramen vanaf de B-stijl en een in zilverkleur uigevoerde middenconsole. De meerprijs voor het Comfortstyle-pakket bedraagt ⬠795. In combinatie met de 1.4 benzine (85 pk) leidt dat tot een aantrekkelijke totaalprijs van ⬠20.995. De Altea Comfortstyle is er echter ook met de 1.6 benzine (102 pk) voor ⬠21.790 en met de 1.9 TDI (105 pk) voor ⬠26.290. Deze laatste uitvoering is tegen een meerprijs van ⬠200 ook leverbaar met een milieuvriendelijk dieselroetfilter.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster