Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 15-09-06

TILBURG, 15 september 2006

Uitgaansdonderdag in het centrumgebied van Tilburg rustig verlopen

TILBURG Politiemedewerkers die belast waren met het horecatoezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken van een rustige avond en nacht. In totaal werden er vijf personen aangehouden voor uiteenlopende feiten. Ook werden er vier bekeuringen uitgeschreven voor fout parkeren, baldadigheid en rijden in een geslotenverklaring.

Gisteravond, kort na 23.00 uur hebben agenten in de Veemarktstraat een 26 jarige man uit Zaandam aangehouden voor vernieling. De man was eerder die avond een horecagelegenheid in de Veemarktstraat uitgezet, nadat hij binnen betrokken was bij een vechtpartij. Toen hij betreffende gelegenheid opnieuw binnen wilde, werd hem de toegang ontzegd. Hierop werd de man kwaad en sloeg met zijn vuist een gat in een ruit van de toegangsdeur. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Vanmorgen, rond de klok van 01.30 uur hebben agenten op de Paleisring een 18 jarige vrouw uit Tilburg aangehouden voor belediging. Tijdens de surveillance zagen de agenten dat de vrouw op de Paleisring een afzetpaal omver duwde. Toen de agenten de vrouw over haar gedrag aanspraken, vond ze het nodig de politiemedewerkers te beledigen. Tegen haar aanhouding verzette ze zich waarop de agenten, met gepast geweld, de vrouw onder controle kregen en overbrachten naar het bureau. Tegen de vrouw wordt proces verbaal opgemaakt.

In een woning in de Telefoonstraat hebben agenten vanmorgen om 02.00 uur een 30 jarige man uit Sprang-Capelle en een 23 jarige vrouw uit Tilburg aangehouden voor mishandeling en vernieling. De man had kort voor zijn aanhouding een conflict gehad met een 25 jarige Tilburgse vriend. Dit conflict mondde uit in een vechtpartij waarbij de verdachte het slachtoffer schopte en sloeg. Na de mishandeling vluchtte het slachtoffer de woning uit. Agenten hebben vervolgens de verdachte in de woning aangehouden.
De vriendin van het slachtoffer, een 23 jarige vrouw uit Tilburg, ging na de aanhouding door het lint en pleegde diverse vernielingen in de woning. Nadat de agenten met haar in gesprek waren gegaan en het pand verlieten, hoorden ze opnieuw gegil en glasgerinkel. Hierop werd ook de vrouw in de woning aangehouden voor vernieling en nachtrumoer.

Op de Paleisring hebben agenten vanmorgen, rond de klok van 04.20 uur, een 23 jarige Tilburger aan aangehouden voor belediging. De man was het niet eens dat zijn vriend bekeurd werd. Dit uitte hij door de agenten te beledigen. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole

TILBURG Agenten van het politieteam Binnenstad hebben gisteravond, tussen 19.30 uur en 21.30 uur een alcoholcontrole gehouden op de Schouwburgring en Noordhoekring.
Bij circa 15% van alle verkeersongevallen is er drank in het spel. Dat betekent dat er ieder jaar door alcohol 150 tot 200 doden vallen en er 3000 tot 4000 mensen in het ziekenhuis belanden na een verkeersongeval. Daarom controleert de politie nadrukkelijk op alcohol in het verkeer. Onder invloed rijden is een misdrijf.

In totaal werden 94 automobilisten onderworpen aan een blaastest. Hiervan bleek 1 bestuurster, een 22 jarige vrouw uit Dongen, teveel gedronken te hebben. Op het politiebureau bleek dat de vrouw 290 ug/l, zijnde 0,7 promille alcohol in haar bloed had Voorzien van een proces verbaal en een rijverbod, mocht ze na verhoor vertrekken.

Politie houdt man aan voor het niet voldoen aan bevel of vordering

TILBURG Agenten hebben gistermiddag, tegen 16.30 uur, op de Hilvarenbeekseweg, een 21 jarige Tilburger aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Surveillerende agenten zagen de man als bestuurder van een auto rijden in de Stationstraat te Tilburg. Omdat hij in verboden richting reed wilden de agenten hem controleren. De bestuurder was het daar niet mee eens, schakelde zijn auto in de achteruitrijstand en reed met hoge snelheid weg. Korte tijd later werd de auto opgepikt door een andere surveillance-eenheid. Na de bestuurder een stopteken te hebben gegeven, parkeerde de man zijn auto in de Wethouder van Ierlandstraat en rende vervolgens te voet weg. Via de Ringbaan Zuid liep hij richting het Leijpark. Door perfecte samenwerking tussen diverse burgers en de beveiliging van het Elisabethziekenhuis, lukte het de agenten de man op het dak van het ziekenhuis aan te houden. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt voor gevaarlijk rijgedrag en niet voldoen aan bevel of vordering.

Mannen aangehouden voor winkeldiefstal

TILBURG Agenten hebben gisteravond om 20.00 uur, in de Heuvelstraat te Tilburg, twee mannen van 18 en 19 jaar, beiden afkomstig uit Zoetermeer aangehouden voor winkeldiefstal. Het tweetal had bij een kledingzaak in de Heuvelstraat, een riem van 20 Euro weggenomen. Nadat bij de uitgang het elektronische beveiligingssysteem in werking trad, werden de mannen aangesproken door een medewerker die ze vervolgens overdroeg aan de politie. Deze actie kwam de mannen duur te staan. Beide verdachten kregen een boete van 160 Euro.

Politie ruimt hennepkwekerij

TILBURG De politie trof vanmorgen op een slaapkamer in een woning in de Griegstraat, een volledig ingerichte, niet in bedrijf zijnde hennepkwekerij aan. Alle attributen, zoals filters,
assimilatielampen, transformators ed. werden door de politie in beslag genomen. De kwekerij was nog niet voorzien van planten. De 34 jarige huurster van het pand legde in de woning een bekennende verklaring af.

Politie houdt rood licht controle

TILBURG Agenten hebben vanmorgen, tijdens de ochtendspits, op de kruising Ringbaan West met de Tongerlose Hoefstraat een rood licht controle ingesteld. Door rood rijden is één van de vijf speerpunten waarop de politie extra controleert. Nog even een stoplichtje pakken kan namelijk dramatische gevolgen hebben. Verkeerslichten staan op gevaarlijke of drukke kruisingen en zijn strak ingeregeld om het verkeer zo vlot mogelijk door te laten stromen. Bestuurders die het gaspedaal wat dieper intrappen om nét door rood te rijden, lopen het risico geconfronteerd te worden met bestuurders die nietsvermoedend bij groen optrekken. Gaat dat mis, dan levert dat niet alleen bekende beelden op verwrongen autowrakken, maar vaak ook (zwaar)gewonde verkeersdeelnemers.
Tijdens de controle negeerde zeven bestuurders het rode licht die daarvoor een bekeuring kregen.

Auteur: Desiree Brabers