Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 15/9

BERGEN OP ZOOM, 15 september 2006

Bedrijfsinbraak

STEENBERGEN: Op vrijdagochtend werd omstreeks 04.15 uur gemeld dat er werd ingebroken in een bedrijf aan de drukkerij. Een medewerkster van het pand ging polshoogte nemen en zag een auto wegrijden vanaf het bedrijfsterrein. Men bleek de voordeur van het pand te hebben geforceerd. Binnen waren meerdere vernielingen aangericht. Wat er is weggenomen is nog niet helemaal duidelijk. Het gaat in ieder geval om meerdere computers. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Drie personen aangehouden voor diefstal kratten bier

HALSTEREN: Een getuige zag donderdag even voor middernacht drie jongens met kratten bier door de Dorpsstraat lopen. De jongens wilden ook een stel winkelwagentjes wegnemen. Op dat moment was er een politieman, die op dat moment niet in dienst was, gewaarschuwd. Hij heeft het drietal aangehouden voor diefstal. De politie nam de 19-jarige man, 16-jarige jongen en de 18-jarige man, allen uit Bergen op Zoom mee naar het politiebureau. Ze zijn verhoord en in de loop van vrijdagmiddag in vrijheid gesteld. Tegen de volwassenen wordt proces-verbaal opgemaakt. De straf van de 16-jarige zal later in overleg met justitie worden bepaald. De politie heeft aangifte opgenomen van eigenaar van de kratten bier. Zijn goederen zijn inmiddels geretourneerd.

Onbekenden breken in in bedrijf

OUD GASTEL: Op vrijdagochtend is tussen 03.50 uur en 04.15 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Zaagmolen. De daders braken een buitendeur open en namen een fotocamera en een geldbedrag weg. Ze richtten in het bedrijf meerdere vernielingen aan. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Man aangehouden met harddrugs

OUD GASTEL: De politie hield op vrijdagmiddag op de Holstraat een 22-jarige man uit Breda aan voor harddrugsbezit. De man werd aangehouden nadat hij was gecontroleerd op drugs. Hij overhandigde de politiemensen een kleine hoeveelheid harddrugs, vermoedelijk speed. De drugs zijn in beslag genomen en zullen worden onderzocht. De man deed afstand van de drugs. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Vrouw bestolen van sleutels en auto

ROOSENDAAL: Een 50-jarige Roosendaalse ging op donderdagmiddag omstreeks 17.30 uur boodschappen doen. Ze parkeerde haar auto aan de President Kennedylaan en stopte haar sleutels in haar tas. Toen ze na ongeveer een kwartier terugkwam ontdekte ze dat haar sleutels en haar auto waren weggenomen . De politie heeft aangifte opgenomen van de rode Open Corsa met kenteken XH-HH-17 en heeft de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

Man aangehouden voor rijden onder invloed van softdrugs

ROOSENDAAL: De politie hield op vrijdag even na middernacht een 25-jarige man uit Roosendaal staande op de Griendweg. Bij het aanspreken van de man roken de politiemensen een henneplucht. Ook vertoonde de man tekenen van softdrugsgebruik. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor een bloedproef en verhoor. Hierna is hij in vrijheid gesteld in afwachting van de uitslag van de bloedproef.

Auteur: Inge Rijgersberg