Verzamelpersbericht vrijdag

's-Hertogenbosch, 15-09-2006

Polen op rooftocht in s-Hertogenbosch

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag zijn drie Polen, twee vrouwen van 26-en 29 jaar en een man van 51 jaar op het Burgemeester Loeffplein in s-Hertogenbosch aangehouden voor een groot aantal winkeldiefstallen. Het drietal wordt ervan verdacht in een zestal kleding- en sportzaken aan de Hooge Steenweg, Pensmarkt en Markstraat op rooftocht te zijn geweest. De verdachten maakten daarbij gebruik van een geprepareerde doos in cadeauverpakking. Het drietal werd betrapt in een kledingzaak aan de Marktstraat. Medewerkers van de afdeling Stadstoezicht hielden de verdachten aan en droegen ze over aan de politie. Agenten ontdekten in de Pastoor de Kroonstraat de auto van de verdachten met daarin het grootste deel van de buit. Het ging om duizenden euros aan merkkleding, waaronder schoenen, laarzen, vijftien truien, enkele tientallen damesbroeken en sportartikelen. De waarde van de gestolen goederen loopt in de duizenden euros. De verdachten zijn inverzekeringgesteld.

Politie peppert verdachte diefstal

s-Hertogenbosch Donderdagvond heeft een collega van het Korps Landelijke Politiediensten op het Centraal Station in s-Hertogenbosch bij de aanhouding van een 22-jarige man uit Aalst pepperspray moeten gebruiken. De verdachte wilde van een 72-jarige Bosschenaar geld lenen voor een treinkaartje. De Bosschenaar besloot het kaartje voor hem te betalen. Op het moment dat hij het geld neerlegde, griste de verdachte het geld (10,=) van de balie en ging er vandoor. De collega van het KLPD zag e.e.a. en ging de verdachte achterna. De verdachte kroop daarbij onder diverse treinen door en ging uiteindelijk onder een trein liggen die op punt stond om te vertrekken. De agent besloot daarop de verdachte te pepperen om erger te voorkomen. De verdachte is overgebracht naar het bureau in s-Hertogenbosch en voor verhoor ingesloten.

Vlam in de pan

s-Hertogenbosch Donderdagavond is in de woning aan de Witte de Withstraat in

s-Hertogenbosch de vlam in de pan geslagen. De 25-jarige bewoonster had de frituurpan op het vuur laten staan, waarna de pan vlam vatte. E.e.a. resulteerde in een felle brand in de keuken. De brandweer heeft het vuur snel kunnen doven. Er ontstond alleen materiële schade.

Bromfietser onder invloed

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag is een 24-jarige bromfietser uit Zuilichem op de Citadellaan in s-Hertogenbosch betrapt voor het rijden onder invloed van alcohol. De man vestigde de aandacht op zich omdat hij door rood licht reed. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.

Man wil gevangenis in

Vught Donderdagavond heeft een 28-jarige Bosschenaar zich gemeld bij de penitentiaire inrichting aan de Lunettenlaan. De man legde zijn hele fouillering op het parkeerterrein neer en wilde in tegenstelling tot de gemiddelde Nederlander naar binnen. Bij controle door de politie bleek dat de man nog een boete van 312,= of vijf dagen vervangende hechtenis open had staan. De man kon niet betalen en is daarom ingesloten.

Identiteit dodelijke slachtoffer ongeval

Heusden De politie kon gisterenavond nog niet de identiteit van het slachtoffer van het dodelijk verkeersongeval prijsgeven op de Heesbeenseweg in Heusden. Inmiddels kan dat wel, het gaat om een 62-jarige man uit Heusden. De 40-jarige automobilist is donderdagavond na verhoor in vrijheid gesteld.

Dronken man aangehouden voor vernieling auto

Veghel De politie heeft donderdagavond een 28-jarige inwoner van Uden aangehouden op het Bolkenplein in Veghel. De man had zich eerder die avond tegoed gedaan aan alcohol in een nabij gelegen café en was ter plaatse in slaap gevallen. Toen de opgeroepen ambulancemedewerkers en politie hem trachten te helpen, reageerde de inmiddels wakker geworden man agressief. Hij weigerde hun hulp en wenste zelfstandig huiswaarts te keren. Dat deed hij door voor een auto op de rijbaan te gaan lopen. Toen hij vervolgens op de auto begon te slaan, werd hij aangehouden voor vernieling. Hij is overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Ook ontving hij een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Aangehouden voor verboden wapenbezit en opiumwet

Berghem De politie heeft gisteravond een 37-jarige vrouw en 38-jarige man uit Berghem aangehouden in hun woning aan de Kortestraat in Berghem. De politie trof in de woning, garage en tuin van het tweetal diverse goederen aan die waarschijnlijk afkomstig zijn van diefstal. Agenten namen onder andere een grote hoeveelheid geld, een aanhangwagen met tientallen dozen sigaretten, vier quads, een waterscooter en twee motormaaiers in beslag. Bovendien troffen zij enkele hennepplanten en een buiten werking zijnde hennepkwekerij aan. In de woning is tevens een vuurwapen aangetroffen. Hierop zijn de man en vrouw aangehouden voor verboden wapenbezit en het telen, in bezit hebben dan wel vervaardigen van softdrugs. De verdachten zijn ingesloten. De goederen en het wapen zijn inbeslaggenomen. De politie onderzoekt de zaak.

Droger vat vlam

Heesch Donderdagmiddag is door kortsluiting in een droger brand uitgebroken op de zolderverdieping van een woning van een 41-jarige vrouw aan de Broekhoek in Heesch. De brandweer was de brand snel meester. Er zijn geen slachtoffers gevallen. Er ontstond materiële schade.

Burger houdt winkeldievegge aan

Oss De politie heeft vrijdagochtend in een winkelbedrijf aan het Burchtplein in Oss een 29-jarige vrouw uit deze plaats aangehouden nadat ze op heterdaad was betrapt door een burger. De vrouw probeerde de winkel te verlaten zonder te betalen. Ze heeft de goederen teruggeven aan de eigenaar. Later die ochtend is ze heengezonden.

Jongen gewond bij aanrijding

Oss Donderdagmiddag is bij een ongeval op de Kleinussenstraat ter hoogte van de kruising met de Hazenkamplaan en Ussenstraat een 10-jarig Ossenaartje gewond geraakt. De jongen kwam vermoedelijk vanuit een maïsveld de Kleinussenstraat opgerend. Een 35-jarige Osse automobilist die op dat moment in deze straat reed vanuit de richting Oss, kon de jongen niet meer ontwijken. De jongen is met aangezichtsletsel overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.

Ongeval met letsel

Schaijk Donderdagmiddag zijn een 81-jarige inwoonster van Venray en 56-jarige inwoonster van Schaijk gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Rijksweg nabij het industrieterrein in Schaijk. De 56-jarige vrouw reed over de Rijksweg komend vanuit Reek in de richting van Schaijk. Ter hoogte van de kruising Rijksweg/Scheisestraat/Heibloemstraat zag zij van rechts een auto uit de Scheistraat komen die vervolgens de Rijksweg op reed om linksaf te slaan richting Reek. Deze auto werd bestuurd door een 83-jarige inwoner uit Venray. De vrouw uit Schaijk probeerde een aanrijding te voorkomen, maar had geen mogelijkheid om uit te wijken. De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht. De 56-jarige vrouw liep door het ongeval kneuzingen op; de 81-jarige vrouwelijke inzittende uit Venray van de andere auto klaagde over pijn op de borst en is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis in Boxmeer. Beide autos zijn afgevoerd.