Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 15 september 2006

Zaanstreek-Waterland, 15-09-2006

Zes verdachten aangehouden voor geweld

Zaandijk, 14 spetember, 23:04 uur

De politie heeft zes mannelijke verdachten in de leeftijd van 30 tot 54 jaar aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en zware mishandeling. Twee van de verdachten zouden met bedekte gezichten een woning aan Hazepad zijn binnengedrongen in een vermoedelijke poging de bewoner en andere aanwezigen te overvallen. Er ontstond een vechtpartij waarbij over en weer geweld is gebruikt. Hierbij zijn slag- en stootwapens gebruikt en meerdere verdachten gewond geraakt. Vier van hen zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Alle betrokkenen zijn verhoord op het politiebureau, de twee verdachten die de woning zijn binnengedrongen zitten nog vast. Het betreft een 47-jarige Zaandijker en een 44-jarige Zaandammer. De Decentrale Recherche doet onderzoek naar de toedracht.

Doorrijders van ongeval gearresteerd

Wijdewormer, 14 september 2006, 14:28 uur

De politie heeft twee mannen van 25 en 30 jaar uit Amsterdam en Hoorn aangehouden op verdenking van doorrijden na een ongeval. De betrokkenen reden over de rijksweg A7 richting Purmerend toen de bestuurder tegen de vangrail aanbotste. Volgens de bestuurder omdat hij schrok van een claxonnerende andere weggebruiker. Niemand raakte gewond. De vangrail werd gedeeltelijk uit de grond gereden en de voorzijde van de auto raakte total loss. De politie kon de bestuurder en bijrijder later bij een nabijgelegen benzinepompstation aanhouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Zes illegale vreemdelingen aangehouden

Zaandam, 14 september 2006

Na meerdere tips heeft de politie donderdagavond in een woning aan de Pharus zes illegale vreemdelingen aangehouden. Het gaat om 5 Oost-Europese mannen en een Oost-Europese vrouw. Met toestemming van de hulpofficier van justitie kon de politie de zes aanhouden. Een identiteitsonderzoek wees uit dat de personen niet rechtmatig in Nederland verblijven, waarop hun paspoorten werden ingenomen. Met het zestal is een afspraak gemaakt voor een vertrekregeling.

Twee fietsers gewond

Monnickendam, 14 september 2006, 14:01 uur

Op de Overleek in Monnickendam zijn donderdagmiddag twee fietsers uit Bunschoten-Spakenburg gewond geraakt nadat zij op nog onafgekoeld asfalt terechtkwamen. Op de Overleek werd nieuw asfalt gelegd en beide fietsers zouden een verbodsbord hebben genegeerd. Volgens getuigen zouden ze om de wals zijn heengereden in de richting van zacht, nog niet afgekoeld asfalt. Beiden hebben diverse brandwonden opgelopen en zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Vandalen aangehouden

Purmerend, 15 september 2006, 01:38 uur

Op de Koemarkt heeft de politie twee mannen van 44 en 41 jaar uit De Goorn en Middenbeemster aangehouden wegens vandalisme. Een surveillerende agent zag de mannen meerdere keren met een dranghek gooien, onder andere tegen fietsen. De verdachten verkeerden vermoedelijk onder de invloed van alcohol. Beiden gedroegen zich agressief naar de agent die vervolgens met behulp van collega's de beide aan kon houden. De mannen werden kort in een cel vastgehouden. Op het moment dat ze werden voorgeleid voor de hulpofficier van justitie bleek dat ze in slaap waren gevallen.Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.