Politie Haaglanden

extra persberichten 15 september

Haaglanden, 15-09-2006

Integrale controle HTM en Politie

Leidschendam HTM en Politie Haaglanden voerden op donderdag 14 september tussen 19:00 en 21:00 uur een gesloten controle uit nabij de tramhalte aan de Heuvelweg. In totaal werden drie personen aangehouden omdat zij zich niet konden legitimeren of een valse naam opgaven. 7,7 % van het aantal gecontroleerde reizigers bleek zonder geldig vervoersbewijs te reizen. Zij kregen een controlekaart van 20,-- die direct moest worden betaald.

Verkeerscontrole rond basisscholen

Den Haag Politie Haaglanden controleerde op donderdag 14 september tussen 08:00 en 09:00 uur bij de basisscholen Regenboog, Merlijn en de Horizon in Laak. Ouders die hun kinderen naar school brachten werden o.a. aangesproken op parkeergedrag rond genoemde basisscholen. In totaal werden er acht processen verbaal opgemaakt voor fietsen over het trottoir, foutief parkeren en mobiel bellen. Een man werd aangehouden wegens belediging.

Veel bonnen bij verkeerscontrole

Den Haag Bij een verkeerscontrole gericht op aanhangwagens op de Waldorpstraat op donderdag 14 september tussen 11:00 en 14:00 uur werden 32 processen-verbaal opgemaakt. Bij 28 aanhangwagens bleek dat zij niet voldeden aan de gestelde eisen of beschikte de bestuurder niet over het juiste rijbewijs.

Politie zoekt getuigen aanrijding gezocht

Rijswijk Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van een aanrijding op vrijdag 15 september om 08:00 uur. Een 14-jarige fietser kwam op de oversteekplaats op het Eisenhowerplein terwijl hij overstak in botsing met een 43-jarioge motorrijder die over het plein reed. Het slachtoffer kwam ten val en liep enkele verwondingen op. Beide verklaren dat ze groen licht hadden. Getuigen wordt verzocht zich te melden aan bureau Rijswijk via 0900-8844.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
Den Haag Ruim 300 henneplanten werden op vrijdag 15 september om 09:00 uur inbeslaggenomen in een woning aan de Beeklaan. De planten werden vernietigd en de gehele hennepkwekerij werd ontruimd en afgevoerd. Naar de bewoner stelt de politie een onderzoek in.