UNETO-VNI en TNO ondertekenen unieke samenwerkingsovereenkomst

Uneto

Op 15 september 2006 hebben mevr. drs. T. Siertsema MBA, directeur van UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel, en mevr. dr. C.M. Colijn-Hooymans, lid Raad van Bestuur van TNO, een unieke samenwerkingsovereenkomst getekend. De beide organisaties gaan zich inzetten om kennis over bepaalde vakgebieden en nieuwe ontwikkelingen die binnen TNO beschikbaar zijn breder en op een praktisch niveau binnen de installatiebranche bekend te maken. De overeenkomst bouwt voort op een al langer bestaande structurele samenwerking tussen UNETO-VNI, OTIB - het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf - en TNO. Deze samenwerking, genaamd het Radarprogramma, zorgt ervoor dat op structurele wijze maatschappelijke vraagstukken en ontwikkelingen geïnventariseerd worden en gekoppeld aan innovatierichtingen voor de aangesloten MKB bedrijven.

Bij de kennisoverdracht staan momenteel twee onderwerpen centraal:
- Overdracht van kennis en praktijkervaring die is opgebouwd in het Radar-programma Het Radarprogramma kijkt vanuit maatschappelijke vraagstukken naar kansrijke ontwikkelingen voor de installatiebranche. Met het Radarprogramma worden vernieuwende thema.s en ontwikkelingen in de markt geïdentificeerd en nader geanalyseerd. Op deze wijze wordt inzichtelijk gemaakt op welke maatschappelijke vraagstukken er innovatiekansen liggen voor de installateur, zowel op korte, middellange en lange termijn.
- Kennisoverdracht naar de MKB-ondernemers in de beveiligingsbranche, gebaseerd op een gezamenlijke visie van de beveiliging-installatiebranche.

Er is voorzien in uitbreiding met kennisoverdracht ten aanzien van andere onderwerpen en vakgebieden in de toekomst, zoals bijvoorbeeld levensloopbestendig wonen en ICT.

Voor TNO is deze overeenkomst een van de manieren om, passend in de doelstellingen van TNO en het MKB-programma van TNO, een grote groep MKB-bedrijven met gerichte kennisoverdracht te helpen bij het vergroten van hun innovatief vermogen. Voor UNETO-VNI biedt het de mogelijkheid om kennisoverdracht te realiseren aan koplopers èn aan de grote groep bedrijven die op een ander ambitieniveau werken aan vernieuwing en verbetering. Dat is in lijn met het AWT-rapport .innovatie zonder inventie., dat eveneens pleit voor versterking van het innovatievermogen bij die grote groep bedrijven.

/// einde persbericht ////