Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (15/09/06)

OOSTERHOUT NB, 15 september 2006

Bejaarde vrouw slachtoffer van babbeltruc

WAALWIJK: Een 85-jarige vrouw uit Waalwijk heeft vrijdag 15 september bij de politie aangifte gedaan van diefstal. De vrouw had woensdag 13 september rond 10.30 uur een jonge man, die zich voordeed als medewerker van een bank, binnengelaten in haar woning. De man gaf aan dat er iets mis gegaan was met de registratie van de gegevens van de vrouw en wilde haar pinpas meenemen. Even later werd de vrouw afgeleid, omdat er werd aangebeld. Kort daarna verliet de man de woning. Toen de vrouw vervolgens controleerde of zij haar pinpas nog had, bleek de pas te zijn weggenomen. Nadat de vrouw zich bij de bank meldde met dit verhaal, bleek er al geld van haar rekening te zijn gehaald. De pas is daarop direct geblokkeerd. De verdachte is een jonge, blanke man, van ongeveer 20 jaar oud en 1.90m lang. Hij had een slank postuur en kort, blond haar.

Preventie
De politie wijst mensen erop dat banken niet zomaar medewerkers langs de deuren sturen. Mocht de bank contact met u willen, dan neemt de bank meestal schriftelijk contact met u op, met het verzoek naar de bank te komen. Bovendien vraagt een echte medewerker van een bankinstelling nooit om de pincode. Dat is niet nodig voor de aanvraag van een nieuwe pas of bij aangifte van diefstal of verlies. De pincode is en blijft privé.
De politie verzoekt bewoners om alert te zijn / blijven en om bij verdachte situaties contact op te nemen met de politie, telefoon 0900-8844. Bent u toch slachtoffer geworden van oplichting, doe dan altijd aangifte bij de politie.

Verdachte mishandeling invalide man meldt zich

GEERTRUIDENBERG: Vrijdagmiddag 15 september heeft zich een 14-jarige jongen uit Oosterhout bij de politie gemeld. De jongen geeft aan dat hij dinsdag 12 september betrokken was bij een incident, waarbij een 56-jarige gehandicapte man uit Geertruidenberg te water ging. Het incident speelde zich af aan de Veste, in de Commandeurstraat. De politie neemt een verklaring op van de jeugdige verdachte en zet het onderzoek voort.

Bromfiets uit verkeer genomen voor technisch onderzoek

DONGEN: Tijdens een verkeerscontrole heeft de politie een bromfiets uit het verkeer genomen voor nader technisch onderzoek. Politiemensen van het team Gilze-Rijen en Dongen hielden donderdag 14 september tussen 19.00 uur en 21.00 uur in de Eindsestraat een verkeerscontrole.
Daarbij zijn in totaal 15 bekeuringen uitgeschreven:

- 7 voor te hard rijden

- 2 voor een te hoge constructiesnelheid van een bromfiets
- 3 voor het niet dragen van de autogordel

- 1 voor rijden op een onverzekerde bromfiets

- 1 voor het ten onrechte voeren van oranje vlakken op een bromfiets
- 1 voor rijden op een bromfiets die niet voorzien is van goedgekeurde uitlaat.

Toen politiemensen na de controle onderweg waren naar bureau Rijen werden ze ingehaald door een bromfietser, die met hoge snelheid reed. De politiemensen volgden de bromfietser en constateerden dat hij een snelheid van ongeveer 80 km/uur bereikte. De bromfietser, een 25-jarige man uit Dongen, is op De Schacht staande gehouden. Hij kon zijn bromfiets inleveren, zodat het vervoermiddel technisch onderzocht kan worden.

Man aangehouden na rijden onder invloed

DONGEN: Surveillerende politiemensen zagen in de nacht van donderdag 14 september op vrijdag 15 september, omstreeks 02.40 uur, in de Gasthuisstraat een auto rijden, waarop geen kentekenplaten waren bevestigd. Ze gaven de bestuurder een stopteken, waaraan hij gehoor gaf. Een van de kentekenplaten bleek overigens voor de voorruit te liggen.
De bestuurder, een 21-jarige man uit Sprang-Capelle, moest tijdens de controle een blaastest afleggen, waaruit bleek dat hij onder invloed van alcohol of drugs was. De beginnende bestuurder is daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar heeft hij meegewerkt aan een bloedproef.
Nadat hij een verklaring had afgelegd, is hij in vrijheid gesteld. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt terzake rijden zonder kentekenplaten, vervoeren van een persoon in de achterbak van de bestelauto met grijs kenteken. Bovendien was de auto sinds kort niet meer APK-gekeurd.

Politie houdt verkeerscontroles

OOSTERHOUT: Op diverse plaatsen in de gemeente Oosterhout heeft de politie donderdag 14 september verkeerscontroles gehouden. Daarbij zijn in totaal 7 bekeuringen uitgeschreven: 5 voor niet-handsfree bellen, 1 voor rijden door rood licht en 1 voor rijden zonder kentekenplaat op een aanhangwagen.

WAALWIJK: Tijdens verkeerscontroles op de Groenewoudlaan en de Akkerlaan heeft de politie donderdag 14 september in totaal 22 bekeuringen uitgeschreven. Tien weggebruikers kregen een bekeuring voor te hard rijden, 12 weggebruikers gingen op de bon voor niet dragen van de autogordel.
Eén automobilist moest mee naar het bureau op verdenking van rijden onder invloed. De man, een 28-jarige Waalwijker, rook sterk naar hennep. Hij heeft op het politiebureau meegewerkt aan een bloedproef. In het verhoor gaf hij bovendien aan dat hij, voordat hij in de auto stapte, een joint had gerookt.
Medewerkers van de gemeente Waalwijk, met opsporingsbevoegdheid (de zogenaamde BOAs), deelden bovendien nog vier bekeuringen uit: twee aan vissers die met 3 hengels zaten te vissen en 2 aan hondenbezitters die hun viervoeter zn behoefte lieten doen op een plek waar dat niet is toegestaan.

Auteur: Leonie van Ooijen