Gemeente Utrecht

Utrecht: Cursus 'Laat uw tuin leven'

Op zoek naar inspiratie en motivatie voor het inrichten van een natuurrijke tuin? Meld je dan vóór 25 september aan voor de cursus "Laat uw tuin leven". De groep Natuur- en Milieucommunicatie van de gemeente Utrecht geeft de cursus op de dinsdagen 3, 10, 17 en 31 oktober van 19.30 tot 21.30 uur in dé nieuwe archeologische attractie in Leidsche Rijn, Castellum Hoge Woerd (rotonde Alendorperweg en 't Zand). De cursus is georganiseerd in het kader van de landelijke campagne 'Laat uw tuin leven'.

Door bij de inrichting en het onderhoud van de tuin meer rekening te houden met natuur en milieu, krijgen dieren meer kans en gaat de tuin meer leven. Enkele onderwerpen die in de cursus aan bod komen: kringlopen in de tuin, bodemverbetering, compost maken en het aanleggen van vijvers en moerasjes. Daarnaast maken de cursisten een tuinplan en voeren zij een bodemtest uit.

Aanmelden

Voor meer informatie of aanmelden (vóór 25 september, onder vermelding van naam en telefoonnummer) kun je terecht bij de groep Natuur- en Milieucommunicatie, Jessica van Essen, telefoon 030 - 286 00 00 of j.van.essen@utrecht.nl. De kosten bedragen EUR 40,- per deelnemer, inclusief cursusmap. Het aantal deelnemers is minimaal acht en maximaal twintig.

Castellum Hoge Woerd

Ooit lag op deze plek een echt Romeins Castellum. Stichting Bouwloods, plattelandswinkel Goes, de Historische Vereniging en de gemeente Utrecht (NMC, Archeologie en Projectbureau Leidsche Rijn) werken hier samen aan een aantrekkelijk programma over natuur, milieu en archeologie. Meer weten? Kijk op www.utrecht.nl/castellumhogewoerd



Gemeente Utrecht