Gemeente Arnhem

Eusebiuskerk verliest stuk steen (15-09-2006)
Vandaag, aan het eind van de ochtend, is een brokstuk van een beeld van de Eusebiuskerk gevallen. Het stuk steen, met het formaat van een flinke baksteen, kwam terecht tussen de kerk en het Duivelshuis op de auto van een marktkoopman. Niemand raakte gewond. De auto liep wel flinke schade op. De burgemeester, die ter plaatse is geweest heeft opdracht gegeven het gebied te ontruimen. De marktkooplieden hebben hun kramen direct weggehaald.

Gemeente en politie hebben meteen actie ondernomen. Het gebied tussen de kerk en het Duivelshuis is door de politie met linten afgezet. Later vandaag worden bouwhekken geplaatst. Daarmee is de veiligheid voor passanten in de omgeving van de kerk gegarandeerd. Uiteraard blijven de bouwhekken staan zolang dat nodig is.

Uit nadere inspectie door een bouwadviseur en een aannemer blijkt, dat het beeld door erosie gedeeltelijk is afgebrokkeld. Vanaf volgende week worden noodmaatregelen getroffen om uit te sluiten dat dit incident zich herhaalt. Over een structurele oplossing is op dit moment nog niks bekend, dat vergt nader onderzoek.