Datum: 20060915 Titel: Politieberichten Midden- en West Brabant **DATUM*** Arnold zegt: Politie Midden- en West Brabant, index Titelbalk gaf: Content Pagina

Politie Midden- en West Brabant

Politiepersberichten Breda

BREDA, 15 september 2006

Fransen met hennep aangehouden

HAZELDONK: De politie heeft gisteravond rond 22:00 uur twee mannen (22, 25) uit het Franse Haverskerque aangehouden. Toen de politie de wagen controleerde bleek dat de mannen 80 gram hennep in hun bezit hadden. Ze zijn overgebracht naar het bureau. Met een dagvaarding op zak werden ze weer in vrijheid gesteld. De drugs werden afgepakt en vernietigd.

Politie onderzoekt vechtpartij, één aanhouding

BREDA: Gisteravond heeft de politie een 40-jarige Bredase aangehouden in de Van Limburg Stirumstraat. Omstreeks 23:15 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat er een conflict in die straat gaande zou zijn. Agenten troffen eerdergenoemde vrouw aan. Zij stond te schreeuwen tegen een bewoner van een huis. De politie verzocht de vrouw meerdere malen om de straat te verlaten, omdat ze veel (geluids)overlast veroorzaakte. De vrouw voldeed niet aan dit verzoek en uiteindelijk werd zij aangehouden.

Toen zij goed en wel op het bureau was, bleek het weer mis in de straat. Familieleden van de vrouw waren naar hetzelfde adres gegaan waar zij eerder had gestaan. Zij waren verhaal gaan halen en dit escaleerde in onder andere een vechtpartij. Aanleiding voor de vechtpartij ligt in de relationele sfeer. De politie heeft verder nog geen aanhoudingen verricht maar wel verschillende aangiften binnen gekregen. De zaak wordt verder onderzocht. De aangehouden vrouw kon vanochtend na verhoor weer vertrekken.

Aanhouding wegens oplichting

BREDA: Gisteravond heeft de politie een 45-jarige vrouw uit Breda aangehouden wegens oplichting. Dit gebeurde gisteravond tegen 20:30 uur in de Karrestraat. De vrouw had op een speelgoedpop ter waarde van 49.95 euro een prijsje van een goedkopere pop geplakt, namelijk van 16.95 euro. Dit heeft ze vervolgens afgerekend bij de kassa. Hierop werd ze aangehouden door het winkelpersoneel. De politie heeft vrouw mee naar het bureau genomen.

Politie houdt man aan voor verstoring openbare orde

BREDA: Op vrijdag 15 september hield de politie even na 01.30 uur een 21-jarige man uit Etten-Leur aan. Een portier van een
horecagelegenheid aan de Visserstraat wilde de man controleren op het bezit van verdovende middelen. De man rende bij het aanspreken weg richting de uitgang. Hier werd hij tegengehouden en er ontstond een worsteling. De politie was op dat moment in de Visserstraat aanwezig en heeft de man direct aangehouden. Bij fouillering is geen drugs aangetroffen. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld met een bekeuring voor verstoring van de openbare orde.

Mishandelaar aangehouden

BREDA: Vannacht om 03:15 uur heeft de politie een 38-jarige man uit Breda aangehouden wegens mishandeling. Dit gebeurde in de Maarten de Vriesstraat. De man zou in een woning op bezoek zijn geweest en daar een man hebben geslagen en een vrouw hebben gebeten. De oorzaak van de mishandeling is onbekend. De verdachte is aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hinderlijke jongen aangehouden

ETTEN-LEUR: De politie heeft gisteravond op het Stationsplein rond 21:00 uur een 16-jarige jongen uit Etten-Leur aangehouden. Even daarvoor stond de jongen in een groepje dat het trottoir en tevens een stuk van de openbare weg blokkeerde. Agenten vroegen een aantal maal of het groepje zich wilde verwijderen. Hierop kwam geen enkele reactie. Toen de agenten voor de laatste maal de groep sommeerde zich te verwijderen bleef de 16-jarige jongen staan. Toen was de maat vol en werd hij aangehouden. De verdachte is overgebracht naar het bureau, gehoord en met een boete naar huis gestuurd.

Auteur: Manfredi Mauro