Provincie Utrecht

Meedoen door sport

15-9-2006 -

Iedereen die wil, moet de kans krijgen om te sporten. Dit geldt niet alleen voor gezonde mensen maar ook voor chronisch zieken of mensen met een beperking. De provincie trekt de komende jaren extra geld uit om dit mogelijk te maken. Enerzijds wordt het geld geïnvesteerd in samenwerkingsverbanden tussen gemeenten, anderzijds in meedoen aan de maatschappij voor iedereen.

Elke gemeente heeft onder haar inwoners chronisch zieken en mensen met een beperking. Deze mensen kunnen vaak niet terecht bij reguliere sportverenigingen in de buurt. De provincie steunt gemeenten financieel om deze groep mensen te faciliteren om toch te kunnen sporten. Zo werken negen gemeenten samen in het samenwerkingsverband Utrecht-West. Als bijvoorbeeld iemand met een beperking wil sporten en niet terecht kan in zijn eigen gemeente, krijgt hij de mogelijkheid aangeboden om in de regio het aanbod dat hij of zij zoekt te vinden.

Volgend jaar gaan ook de gemeenten in de regio's Eemland en Lekstroom de handen ineen slaan.
Ook voor gezonde mensen, met name jongeren is sporten van groot belang. Sporten moet voor iedereen een vanzelfsprekendheid worden. De provincie haakt hiermee in op de notitie van het rijk `Tijd voor sport: bewegen, meedoen presteren'.

Meer informatie: Irma Vermeend, telefoon Irma Vermeend