Ingezonden persbericht

P E R S U I T N O D I G I N G

Gouden Zeilmeiden meren aan op Schiphol

XpeditionBeemsterLite wereldkampioen!

Wanneer : Vrijdag 15 september 2006
Waar : Aankomsthal 3 Schiphol Airport
Wat : Aankomst wereldkampioenen Marcelien de Koning en Lobke Berkhout
Tijd : 17.55 uur aankomst, aansluitend persconferentie

West Beemster - 14 september 2006. Graag nodig ik de redactie uit om op 15 september om 17.55 uur Marcelien de Koning en Lobke Berkhout groots te ontvangen bij hun aankomst op Schiphol. De twee gouden zeilmeiden zullen op bijzondere "traditionele" Noord-Hollandse wijze worden verwelkomd. Marcelien de Koning en Lobke Berkhout hebben hun wereldtitel 470 die zij vorig jaar behaalde in San Francisco met succes verdedigd. Een prestatie van formaat.

Onder moeilijke omstandigheden werd er gestreden om de fel begeerde titel. In een veld met 60 boten uit 25 landen werd er zeven dagen lang gestreden op de Gele Zee. In totaal zijn er 13 wedstrijden gevaren. Het constante varen, behalve op dag 5, heeft de dames uiteindelijk de wereldtitel opgeleverd.

Vandaag was zenuwslopend, "we begonnen niet goed, we lagen 7de en het Japanse team 4de dat was niet goed, we hebben geknokt tot de laatste meters en in het tweede kruisrak hebben we veel goed gemaakt, we mochten 2 plaatsen achter het Japanse team finishen en uiteindelijk kwamen zij als 3de en wij als 4de over de finish lijn, ja we hebben het weer geflikt en zijn super blij", aldus een zeer opgeluchte Lobke Berkhout.

De meiden hebben er echt alles aan gedaan om zo goed mogelijk aan de start te komen, dit blijkt ook uit het feit dat ze meer dan 10 kilo zijn afgevallen speciaal voor dit evenement. Het hele jaar is de focus gelegd op het allrounder worden. Met allrounder worden wordt bedoeld met meer verschillende wind/golf types in top kunnen meedraaien. Dat Marcelien en Lobke met meer wind, windkracht 3 en meer, goed uit de voeten konden was bekend onder die omstandigheden werden al meerdere grote wedstrijden gewonnen, zo ook dit jaar de Holland Regatta in Medemblik.

Dit jaar werd met 2 verschillende trainers samen gewerkt, de Australische Daniel Smith en Jacco Koops. Marcelien: "ze zijn zeer verschillend maar daarom zo goed voor ons, met Daniel heeft de focus gelegen op materiaal en Jacco heeft de totale regie over onze XpeditionBeemsterLite waar de arbeid rust verhouding een belangrijk onderdeel van uitmaakt, zonder deze mannen hadden we het niet gered". "Nu gaan we onze boot inpakken, die trouwens begin dit jaar door Erica Terpstra werd gedoopt, en daarna klaarmaken voor de prijsuitreiking en een feestje".

----------



Ingezonden persbericht