T-Mobile opent de aanval op de vaste telefoon thuis.

T-mobile

http://www.t-mobile.nl

T-Mobile opent de aanval op de vaste telefoon thuis.

T-Mobile introduceert T-Mobile Thuis:

- Thuis automatisch tegen vaste nettarieven bellen met je eigen mobiel.
- Naar vaste nummers in Nederland.

- Tegen concurrerende tarieven naar buitenlandse nummers. 10)- Voor slechts 6,95 euro extra per maand bij een T-Mobile Relax of Flex abonnement.

Vanaf 3 oktober introduceert T-Mobile een nieuwe dienst waarmee abonnees thuis met hun eigen mobiele telefoon automatisch tegen vaste nettarieven bellen naar vaste nummers in Nederland en naar nummers in het buitenland. Met de introductie van T-Mobile Thuis is er voor veel mensen geen reden meer om naast hun mobiele telefoon ook nog steeds de vaste telefoon thuis te gebruiken. T-Mobile verwacht dat T-Mobile Thuis grote gevolgen zal hebben voor de manier waarop Nederlanders thuis telefoongesprekken voeren.

Niek Jan van Damme, Algemeen Directeur T-Mobile Netherlands: 'T-Mobile Thuis lijkt misschien een gewoon extra tariefplan. Maar het is veel meer dan dat. Met T-Mobile Thuis opent T-Mobile de aanval op de vaste telefoon thuis. T-Mobile maakt bellen makkelijk door klanten een eenvoudige dienst aan te bieden. Geen ingewikkelde verbindingen via kastjes naar het Internet of gecompliceerde triple of multiplay aanbiedingen. Gewoon met het eigen mobiele toestel en mobiele nummer, automatisch vaste nettarieven betalen wanneer men vanuit huis belt naar vaste netnummers in Nederland. En vanuit thuis naar buitenlandse nummers tegen concurrerende tarieven. T-Mobile heeft ambitieuze groeiplannen in Nederland en we zijn ervan overtuigd dat T-Mobile Thuis ons dichterbij onze ambitie brengt om de nummer twee op de Nederlandse markt te worden.'

Onderzoek

- 71% van de huishoudens vindt de abonnementskosten voor vaste telefonie te hoog. (bron: monitor Heliview, april 2006)

- Veel mensen geven de voorkeur aan het bellen met hun mobiele toestel ten opzichte van hun vaste toestel als ze thuis zijn. De gesprekstarieven vanaf hun mobiel naar vaste nummers vinden ze echter te hoog.
(bron: onderzoek T-Mobile, november 2005 )

- Onderzoek wijst uit dat een derde van de Nederlandse huishoudens, in het bezit van minimaal een mobiele telefoon en een vaste telefoonaansluiting, binnen twee jaar wil overstappen naar mobiel.
(bron: monitor Heliview, april 2006)

- De relatief hoge kosten van thuis mobiel bellen naar vaste nummers houden hen nu nog tegen.
(bron: onderzoek T-Mobile, november 2005)

T-Mobile Thuis
T-Mobile Thuis is heel eenvoudig af te sluiten bij de bestaande Flex en Relax abonnementen van T-Mobile, en de klant gebruikt gewoon zijn eigen vertrouwde mobiele telefoon. Zo heeft hij alle telefoonnummers bij de hand en hoeft niet meer na te denken welke telefoon hij moet pakken om thuis te bellen.

Het netwerk van T-Mobile markeert het contractadres van de klant als zijn 'T-Mobile Thuis adres'. Zodra de klant thuis begint te bellen, profiteert hij automatisch van de T-Mobile Thuis tarieven voor zijn gesprekken naar vaste nummers in Nederland en naar buitenlandse nummers. Elk T-Mobile Thuis gesprek wordt voorafgegaan door een 'toon', om aan te geven dat de voordelige T-Mobile Thuis tarieven ingaan.

De kosten voor T-Mobile Thuis bedragen 6,95 euro per maand. Bellen naar vaste nummers in daluren gaat al vanaf 2 eurocent per minuut. Voor het bellen naar buitenlandse nummers, gelden zeer lage tarieven, vergelijkbaar met die van carrier preselect aanbieders. Zo belt een klant met T-Mobile Thuis bijvoorbeeld al voor 5 eurocent per minuut naar België of de Verenigde Staten.

T-Mobile Thuis Plus
T-Mobile Thuis Plus is voor klanten die heel veel met hun mobiele telefoon naar vaste nummers in Nederland bellen. Voor 16,95 euro per maand bellen zij tot 3.000 minuten gratis per maand naar alle vaste nummers in Nederland. Ook bij T-Mobile Thuis Plus profiteren klanten van de extra voordelige tarieven voor mobiel bellen naar buitenlandse nummers.

T-Mobile Thuis voor Ondernemers
T-Mobile Thuis is er ook voor ondernemers en is - net als voor consumenten - eenvoudig af te sluiten bij bestaande Flex en Relax abonnementen van T-Mobile. Het kantooradres (contractadres) wordt in het T-Mobile netwerk gemarkeerd als het 'T-Mobile Thuis adres'. Zo hebben ook ondernemers het gemak van mobiel bellen op kantoor tegen extra lage kosten.

Voorinschrijving
Vanaf 19 september kunnen klanten zich op de website inschrijven voor T-Mobile Thuis. De dienst wordt dan bij introductie op 3 oktober geactiveerd. Meer informatie over T-Mobile Thuis is vanaf die tijd te vinden op www.t-mobile.nl en bij de T-Mobile Shops.

Over T-Mobile
T-Mobile, het wereldwijde mobiele netwerk, heeft in Nederland 2,38 miljoen actieve klanten aan het einde van juni 2006 en met een omzet van 282 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2006 bekleedt zij een stevige nummer 3 positie op de Nederlandse markt. T-Mobile biedt producten en diensten voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers. T-Mobile beschikt in Nederland over een zeer modern mobiel netwerk voor spraak- en datadiensten en een uitgebreid netwerk van HotSpots, waar gebruikers de beschikking hebben over een zeer snelle mobiele internetverbinding.

T-Mobile Netherlands is onderdeel van T-Mobile International, een van de leidende mobiele communicatie ondernemingen in de wereld. Als één van Deutsche Telekom's drie strategische bedrijfsonderdelen, concentreert T-Mobile zich op de meest dynamische markten in Europa en de Verenigde Staten. De dochterondernemingen van Deutsche Telekom leveren aan het eind van het tweede kwartaal in 2006 mobiele diensten meer dan 90 miljoen klanten. Zij doen dit via een gemeenschappelijk platform gebaseerd op GSM, 's werelds meest succesvolle digitale draadloze standaard. T-Mobile is de enige mobiele communicatie aanbieder ter wereld met naadloze transatlantische dienstverlening.

T-Mobile maakt ook deel uit van FreeMove, een alliantie van de vier leidende Europese mobiele operators - Orange, TIM (Telecom Italia Mobile), T-Mobile and TeliaSonera. Hiermee ondersteunt FreeMove haar klanten in hun communicatiebehoeften, wanneer zij op reis zijn in het buitenland, op een manier zoals zij thuis gewend zijn.

Meer informatie:

T-Mobile Netherlands BV
Henny van der Heiden
Woordvoerder
Telefoon: 06 1409 6666
E-mail: pers@t-mobile.nl
Persberichten op de site: www.t-mobile.nl