Martijn van der Mandele en James Parker naar Nyenrode

Universiteit nyenrode

Martijn van der Mandele en James Parker naar Breukelen

Nyenrode investeert in dialoog met internationaal bedrijfsleven

Breukelen, 15 september 2006 - De Nyenrode Business Universiteit heeft aan het begin van het nieuwe Academisch Jaar mr.dr. Martijn van der Mandele en James Parker MA, MBA aan zich weten te verbinden. Het instituut in Breukelen geeft met de benoemingen invulling aan haar ambitie om haar internationale positie op het gebied van executive education verder te versterken. Van der Mandele is voormalig President van RAND Europe en zal als Chairman Executive Education de academische verantwoordelijkheid dragen voor de op het bedrijfsleven gerichte onderwijsprogramma's en de in opdracht van het bedrijfsleven opgezette in company opleidingen. James Parker is voormalig Managing Partner van Boer & Croon Corporate Strategy en zal als General Manager of Executive Programs de dagelijkse leiding op zich nemen. Education permanente, verdere internationalisering van het onderwijsaanbod en het opzetten van nieuwe relevante programma's in nauwe samenwerking met multinationals en het MKB, zijn centrale thema's in de portefeuille van Van der Mandele en Parker.

Prof.dr. Bert de Groot, Rector Magnificus en Dean: 'Nyenrode is qualitate qua een platform voor de actuele thema's die in het bedrijfsleven spelen. Ik wil toe naar veel bredere, diepere en intensievere dialogen. Uitwisseling van kennis, know how en ervaring leidt immers tot beter begrip, meer inzicht, excellentie. Met de benoeming van Van der Mandele en Parker geven we dat vliegwiel een sterke impuls.'

Mr.dr. L.M. (Martijn) van der Mandele studeerde rechten in Leiden, behaalde zijn MBA aan de Universiteit van Chicago en promoveerde in 2004 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij werkte onder meer voor management consulting firma Booz Allen Hamilton in New York en Parijs, was mede-oprichter van Booz Allen in Nederland en was de oprichter van de Nederlandse tak van Arthur D. Little. Van der Mandele zal zich verder, binnen het Nyenrode Strategy Center, bezighouden met toepassingen van strategische theorie. Ook blijft hij als senior fellow verbonden aan RAND Europe, met als specialismes Innovatie, Research en Technologie.

J.R.M. (James) Parker studeerde Russische taal- en letterkunde in Oxford en behaalde zijn MBA aan INSEAD. Hij boogt op een ervaring van ruim 22 jaar in management consulting in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Nederland, bij McKinsey & Company, als één van de Founding Fathers van de Mitchell Madison Group en recentelijk bij Boer & Croon.

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit is opgericht door het bedrijfsleven en behoort tot de meest vooraanstaande business schools van Europa. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op entrepreneurship, management en business leadership, op een maatschappelijk verantwoorde wijze en in een internationale omgeving. De universiteit biedt masteropleidingen op het gebied van bedrijfskunde en accountancy. Het Master of Science in Management programma van Nyenrode werd in 2005 uitgeroepen tot beste master van Nederland. Tegenwoordig is algemeen aanvaard dat leiders en toekomstige leiders over goede sociale vaardigheden moeten beschikken. Nyenrode studenten in dit programma hebben volgens onderzoek van het tijdschrift Nobiles in 2006 het hoogste EQ van de Nederlandse universitaire studenten. Het Part-time MBA programma behaalde in juni 2006 een toppositie in Nederlandse ranglijsten.

Nyenrode ontwikkelt executive programma's voor het ambitieuze MKB en beursgenoteerde ondernemingen. Het bedrijfsleven en alumni hebben ter gelegenheid van 60 jaar Nyenrode bijgedragen aan 60 beurzen voor 60 nieuwe Nyenrode-studenten. Voor Nederlandse begrippen een uniek aantal.

16 september viert Nyenrode haar zestigjarig bestaan. Kijk voor meer evenementen op www.nyenrode.nl


- EINDE BERICHT -


Noot voor de redactie (