Elke kind heeft recht op een coach

Partou

Hockey is een snelgroeiende sport en kent een enorme aanwas van de jongste jeugd in de leeftijd van 5, 6 en 7 jarigen. Deze leeftijdsgroep wordt vaak getraind door jongens en meisjes uit de A en B jeugd, jongeren van 16, 17 en 18 jaar. Om deze jongeren te begeleiden in het coachen van de jeugd is het district Noord Holland van de hockeybond afgelopen week begonnen met het geven van workshops op het gebied van coachen. Landelijke kinderopvangonderneming Partou vindt het belangrijk om sport te stimuleren onder de jeugd en levert daarom een belangrijke bijdrage.

In de workshops, die duren tot eind september, verzorgt Partou het pedagogisch inhoudelijke gedeelte. Een medewerker van Partou geeft les over bijzondere aandachtspunten die belangrijk zijn met betrekking tot 5, 6 en 7 jarige kinderen. De nadruk ligt hierbij op concentratie, samenwerking, gevoeligheid, bewegingsdrang en beïnvloeding. Jonge kinderen kunnen bijvoorbeeld niet langer dan 5 minuten aandachtig luisteren naar uitleg en kunnen nog niet goed samenwerken. Om de tienercoaches op een pedagogisch verantwoorde wijze de jongste kinderen te leren coachen, worden er tips en adviezen gegeven omtrent de vijf aandachtspunten met betrekking tot hockeytraining. Hierdoor zijn de jonge coaches beter voorbereid op het geven van hockeytraining aan de kleintjes.

Om de coaches herkenbaar te maken op het hockeyveld, verzorgt Partou tevens mooie windjacks met haar motto Ieder kind heeft recht op een coach!

====

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Partou-medewerker Suzanne Hekkelman op (06)17382565