Provincie Limburg

Koninklijke onderscheiding voor burgemeester Janssen uit Landgraaf

Gouverneur L.J.P.M. Frissen heeft vanmiddag de versierselen uitgereikt, die horen bij een koninklijke onderscheiding, aan de heer L.H.F.M. Janssen bij gelegenheid van de viering van zijn 25-jarig persoonlijk ambtsjubileum. De heer Janssen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn belangrijke en langdurige maatschappelijke verdiensten op diverse terreinen voor de samenleving. De heer Janssen begon zijn burgemeestersloopbaan in 1981 in de Noord-Brabantse gemeente Waspik. In 1986 maakte hij de overstap naar de Midden-Limburgse gemeente Echt en vanaf 1 januari 1993 is hij burgemeester van Landgraaf.

De maatschappelijke verdiensten van de heer Janssen strekken zich uit over een periode van bijna 30 jaar, bestrijken een breed terrein en worden deels in het verlengde van zijn ambt als burgemeester, maar veelal ook daarbuiten, uitgeoefend.

Zo was/is de heer Janssen secretaris, penningmeester en voorzitter van het bestuur van de Stichting ter Bevordering van het Voortgezet Onderwijs te Geertruidenberg e.o., bestuurslid van hockeyvereniging HC den Dunc te Raamsdonkveer, bestuurslid van de Stichting Ziekenzorg Westelijke Mijnstreek, voorzitter van de raad van bestuur van de CAI-Limburg, lid van de Provinciale Raad voor de Volksgezondheid Limburg, voorzitter van de Stichting ITL-5 (interlokale televisie in Limburg), voorzitter van de Stichting Wielerpromotion Landgraaf, lid van de Bestedingscommissie van de Stichting Abel, lid van de Raad van Toezicht van het Huis voor de Kunsten Limburg, voorzitter van de commissie Financiën van de Politie Limburg Zuid en bestuurslid van het Bestuurlijk Regionaal Afval Overlegorgaan Zuid-Nederland.

15-9-2006 14:02