AEGON

AEGON N.V. kondigt aandelenfractie interimdividend 2006 en inkoop eigen aandelen aan

Den Haag, 15 September 2006

Op 10 augustus 2006 heeft AEGON N.V. een interimdividend vastgesteld over het boekjaar 2006, waarbij aandeelhouders de keuze werd gegeven om het interimdividend uitgekeerd te krijgen in contanten dan wel in aandelen.

Het interimdividend in contanten is EUR 0,24 per gewoon aandeel van EUR 0,12 nominaal en wordt vanaf 21 september 2006 betaalbaar gesteld.

Aandeelhouders die hebben gekozen voor een interimdividend in aandelen zullen één nieuw gewoon aandeel ontvangen per 62 gewone aandelen. De aandelenfractie is bepaald aan de hand van de gemiddelde aandelenkoers op Euronext Amsterdam in de periode van 11 september 2006 tot en met 15 september 2006 en vertegenwoordigt een 5,6% lagere waarde dan het dividend in contanten.

Inkoop eigen aandelen

Onder verwijzing naar ons persbericht van 10 augustus 2006 kondigt AEGON N.V. de inkoop van eigen aandelen aan. Het doel van de inkoop is om het verwateringseffect van het interimdividend in aandelen te neutraliseren.

AEGON N.V. zal 11,6 miljoen gewone aandelen inkopen. De inkoop zal voor het einde van 2006 worden afgerond.

OVER AEGON
AEGON is een van de grootste levens- en pensioenverzekeraars ter wereld en een belangrijke aanbieder van beleggingsproducten. We stimuleren onze lokale vestigingen hun producten en diensten zo te ontwikkelen dat deze optimaal aansluiten bij de wensen van onze klanten, waarbij ze gebruik maken van de meest geschikte distributiekanalen. We zijn er trots op dat we deze lokale aanpak kunnen combineren met de kracht van onze groeiende wereldwijde organisatie.

AEGON's hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag. Wereldwijd heeft AEGON ongeveer 27.000 medewerkers in dienst. De drie grootste markten van AEGON zijn de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast is de Groep actief in een aantal andere landen, waaronder Canada, China, Hongarije, Polen, Slowakije, Spanje, Taiwan en Tsjechië

Respect, kwaliteit, transparantie en vertrouwen vormen de kernwaarden van AEGON. AEGON streeft er voortdurend naar om de verwachtingen van klanten, aandeelhouders, werknemers en zakenpartners waar te maken. We zijn voortdurend op zoek naar innovatieve ideeëen we streven ernaar de beste in onze bedrijfstak te zijn.


----------

AEGON N.V.
Group Corporate Affairs & Investor Relations

Den Haag
Analisten & beleggers + 31 70 344 83 05
Media + 31 70 344 83 44
e-mail gca-iraegon.com