Gemeente Gouda


persbericht: delegatie uit elmina in gouda voor stage (15/09/2006)

Van 12 tot 22 september is een delegatie van onze partnerstad Elmina uit Ghana voor een stage in Gouda. De delegatie staat onder leiding van de burgemeester van Elmina. De stage is gericht op kennis vergaren op het gebied van afval, met name de diverse mogelijkheden van de verwerking van compost en recycling van plastic.

Zo volgen de Ghanezen bijvoorbeeld een (korte) cursus compostering bij Waste en maken zij kennis met de Goudse manier van landmeten. Ook legt de delegatie met verschillende organisaties in Gouda contacten, zoals het ID College, de brandweer en de regionale ambulancedienst. Later dit jaar brengt een Goudse delegatie onder leiding van onze burgemeester een tegenbezoek aan Elmina.

projectrelatie gouda - elmina
Elmina en Gouda hebben sinds 1 januari 2004 een projectrelatie. Gezamenlijk proberen ze van Elmina een schone stad te maken. Het opstellen van een waste managementplan - managementplan voor afvalverwerking - en het opruimen van een hele grote vuilnisbelt zijn inmiddels succesvol afgerond.
Andere projecten staan nog op stapel, te weten het opzetten van een vuilophaalsysteem en de herinrichting van een vuilstortplaats. Meer informatie over de samenwerking tussen Elmina en Gouda staat vermeld op www.gouda.nl/elmina.

waste
Waste is een Gouds bedrijf dat adviseert in een constructieve verbetering van het leefklimaat in een stad. Zij adviseren wereldwijd veel lokale besturen. Zij richten zich met name op steden waar op het gebied van vuilverwerking nog veel achterstand is.