Gemeente Gouda


persbericht: gouds vrijwilligersontbijt druk bezocht (15/09/2006)

Zon zevenhonderdvijftig Goudse vrijwilligers hebben vrijdagmorgen 15 september in de Sint-Janskerk genoten van een gezellig ontbijt. Om 7.00 uur werden de eerste vroege vogels van koffie, thee en jus dorange voorzien door de burgemeester, wethouders, raadsleden en directieleden van diverse organisaties . De laatste vrijwilligers verlieten om 9.30 uur tevreden de kerk.

Alle vrijwilligers werden persoonlijk welkom geheten door wethouder Marion Suijker (Welzijn en Zorg). Een bijzondere ochtend, waarbij ontmoeten centraal staat., zo constateert zij na afloop. Vrijwilligers zijn altijd bezig met geven - investeren in andere mensen - en vinden dat heel vanzelfsprekend. De reacties die ik heb gehoord, waren dan ook hartverwarmend. Dat we nu iets voor hen doen, wordt letterlijk ervaren als een leuk cadeautje. Zeker voor herhaling vatbaar.

Net zoals vorig jaar was het in de sfeervolle Sint-Janskerk een drukte van belang. Vrijwilligers uit allerlei instellingen zochten een plekje aan de gedekte tafels. Het ontbijt is in 2005 bedacht als onderdeel van een campagne om het maatschappelijke belang van vrijwilligerswerk in Gouda meer onder de aandacht te brengen. Om vrijwilligers te bedanken voor hun - vaak jarenlange - inzet. Tijdens het inschenken van koffie of thee maakten de aanwezige college-, raads- en directieleden volop tijd om een praatje te maken met de aanwezige vrijwilligers en ze persoonlijk te bedanken voor hun goede diensten.

vrijwilligers informatie punt
In Gouda wordt het vrijwilligerswerk ondersteund en gestimuleerd door het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP). Vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties kunnen hier terecht voor informatie, advies en vacatures. Het VIP is bereikbaar via de website www.gouda.nl/vip, telefonisch via nummer 0182 - 58 82 22 of te bezoeken in de Stadswinkel Buytenerf, Klein Amerika 20 in Gouda.