Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

THE SLACKERS

THE AGGROLITES

twee van de beste Amerikaanse ska/reggaebands op één avond

Melkweg · Oude Zaal · vrijdag 15 sep · 21:00 uur · 13,00 + lidm.

Broeierige ska/reggae package van de bovenste plank: The Aggrolites & The Slackers, de meest authentieke Jamaicaicaanse sound die in Amerika te vinden is. The Aggrolites is een jonge band uit Zuid Californië, die min of meer toevallig ontstond toen een aantal lokale ska/reggae muzikanten een backing band vormden voor het nieuwe album van Derrick Morgan. Van het album is niets gekomen, maar de grote liefde voor de diepe, oude rootssound van Jamaica hield de muzikanten bij elkaar.

De prominente rol van orgel/pianopartijen in combinatie met oude microfoons en opnametechnieken zorgen ervoor dat het onlangs verschenen album `The Aggrolites' klinkt alsof het in 1967 is opgenomen in Kingston, Jamaica. Negentien meezingers en instrumentals, stuk voor stuk eigen composities van dit bijzondere vijftal. Ook op Jamaica gooit de band hoge ogen: ze speelden als begeleidingsband van grote namen als Derrick Morgan, Joseph Hill (Culture) en Prince Buster. Deze laatste gaf ze het grootste compliment mogelijk, door te zeggen: "It reminded me of the old days, I can't believe that this young band from America could play my music just as good as the day it was recorded."

Supports voor o.a. Madness, Rancid, Floggin' Molly, The Selecter en Ozomatli tonen al aan dat de 60's Jamaicaanse sound prima ligt in de woelige wereld van de 21e eeuw. De tweede band uit de package is een oude
bekende: The Slackers. Al meerdere malen wist
deze veteranen ska/reggaeband uit New York de
Melkweg voor zich te winnen met hun sound die
gebaseerd is op 70's ska en -reggae met een
vleugje punk. Eerder namen ze een succesvol
live-album op in Ernesto's en ook het nieuwe
album `Peculiar' is grotendeels opgenomen in dit kleine, Mexicaanse restaurant in Sittard ­ ja, u leest het goed!

The Slackers is geen band die tot z'n recht komt in een steriele studio, dus alle rhythmtracks werden live opgenomen. De zang en blazers werden later gedubd. Het is een politiek geladen album geworden, gedreven door onvrede met de huidige Amerikaanse politiek, zo getuigen songtitels als `Propaganda' en `International War Criminal'. De Slackers zijn actueler dan ooit!