Ingezonden persbericht

Amersfoort, 11 september 2006

SRO bouwt binnen en buiten aan de Eik

Geachte redactie,

Op 15 september zetten de medewerkers van de afdeling Sportontwikkeling zich in voor een bijzonder doel. Deze sportieve groep zet onder andere een tuinhuis neer op het terrein van Villa de Eik. Dit kleinschalige wooncomplex is het verblijf van 14 dementerende ouderen die zorg genieten van Zorgaccent Amersfoort. Het cadeau van de SRO aan de bewoners van de Eik komt op het moment dat het bijna 1 jaar geleden is dat de Eik zijn deuren opende voor de eerste bewoners.*

Het klussen vormt maar 1 onderdeel van de gezamenlijke activiteiten van deze dag. Nadat het tuinhuis is opgeleverd en in het Koetshuis een kast is gebouwd, zet de groep zich na de lunch met de bewoners in beweging naar het Dierenpark Amersfoort voor een middag "Dubbel genieten". Ondanks de inzet van het verzorgend personeel is er namelijk niet altijd gelegenheid om met voldoende begeleiding dergelijke uitstapjes te maken.

De geplande ontmoeting is in nauw overleg tussen Zorgaccent Amersfoort, de SRO en Matchpoint tot stand gekomen. De kennismaking met de instelling en haar bewoners en de activiteiten die voor deze dag op het programma staan geven uitdrukking aan de maatschappelijke betrokkenheid van de SRO bij haar werkomgeving. De dag heeft daarnaast ook nog de functie van teambuilding tussen de medewerkers onderling. Zowel het uitje als de klussen in en om de Villa geven de medewerkers dan ook de kans hun collega's op een geheel andere wijze te ontmoeten. Voor het gastvrije Zorgaccent Amersfoort is het een fijne manier om aan anderen te laten zien hoe zij de zorg voor hun bewoners vormgeven.

Datum: Vrijdag 15 september 2006
Tijdstip: 09.00uur - 17.00 uur
Workshop: ....
Locatie: Villa de Eik, BW-laan 77
Contactpersoon: SRO : Bob Boer Rookhuizen T: 06-51399600
Zorgaccent A'foort : Monique Willemsen T :033-4220860
of b.g.g. : 4600500

Matchpoint: Carin Kampman M: 06- 55393309

Matchpoint

Matchpoint heeft als doel het Betrokken Ondernemen te initiëren, stimuleren en aangevraagde projecten te matchen en vervolgens te realiseren door middel van samenwerking met het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen en de gemeente Amersfoort. Een andere kijk op ondernemen! Meer weten: www.ravelijn-amersfoort.nl

* 19 september a.s. viert de Eik zijn 1-jarig bestaan. Het waarmaken van een woon-leefklimaat waarin de bewoners en hun familieleden zich herkennen en thuis kunnen voelen is de hoogste prioriteit van Zorgaccent Amersfoort. De samenwerking met andere partijen in deze vormt een waardevolle aanvulling.

---- --

Matchpoint Maatschappelijk Ondernemen

Westsingel 44, 3811 BB Amersfoort

T 033 - 461 3000 F 033 - 462 0915
www.ravelijn-amersfoort.nl
Bank 64 30 39 481 KvK 4118809