Gemeente Sneek


Testfase IBA-systemen voor recreatiearken afgerond

Vrijdag 14 september, tijdens een feestelijke bijeenkomst, vindt de oplevering plaats en worden de IBA-systemen overhandigd aan de 8 arkeigenaren die deelnamen aan het proefproject. IBA staat voor Individuele Behandeling van Afvalwater.

Het proefproject is in februari gestart en is mogelijk gemaakt door subsidie vanuit de Europese gemeenschap en de provincie Fryslân in het kader van het innovatieprogramma " Fryslân Fernijt". Voor het project is gebruik gemaakt van IBA-systemen in drijvende vorm en van IBA-systemen die in de arken zijn ingebouwd. Het proefproject heeft verschillende innovatieve concepten van kleinschalige waterzuiveringen opgeleverd, die geschikt zijn voor recreatiearken. Deze resultaten zijn behaald door een samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven, kennisinstelling en de arkeigenaren. Tijdens de bijeenkomst nemen vertegenwoordigers van de verschillende partijen het woord, onder wie ook wethouder Jan Bargboer.

Het innovatieve project is het 3e proefproject in de gemeente Sneek op het gebied van afvalwaterzuivering. Onlangs zijn de 32 woningen in de wijk Lemmerweg West opgeleverd met zogenaamde "vacuum-toiletten". Daarnaast wordt de laatste voorbereiding getroffen voor een afvalwaterzuivering op wijkniveau. De projecten passen goed in de duurzaamheidvisie van de gemeenteraad van Sneek. In het duurzaamheidsprogramma van 2006 is één van de speerpunten: het extra inzetten op innovatieve proefprojecten op het gebied van waterkwaliteit.

© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 13-9-2006