Ballast Nedam

Ringwade 71
3439 LM Nieuwegein

Postbus 1339
3430 BH Nieuwegein


BALLAST NEDAM:

· Brits dochterbedrijf geliquideerd
· Voordracht nieuw lid Raad van Commissarissen
· Nieuwe optieregeling Raad van Bestuur
· Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders 26 oktober 2006

Brits dochterbedrijf
Het voormalige dochterbedrijf van Ballast Nedam in het Verenigd Koninkrijk is thans formeel geliquideerd. Aan de in Nederland verrekenbare fiscale verliezen kan hierdoor in 2006 ongeveer 90 mln - 100 mln worden toegevoegd. In combinatie met andere fiscale effecten zal dit leiden tot een nettowinst tussen 40 mln en 45 mln, hetgeen minimaal een verdubbeling is ten opzichte van 2005 ( 20 mln). Het resultaat voor belastingen stijgt met 25% tot 35 mln. Dit is conform de bij de halfjaarcijfers uitgesproken winstverwachting.

Voordracht nieuw lid Raad van Commissarissen
De Raad van Commissarissen draagt de heer ir. J.C. Huis in 't Veld (1947) voor ter benoeming als nieuw lid van de Raad. De heer Huis in 't Veld is Voorzitter van de Raad van Bestuur van TNO. Hij heeft een aantal nevenfuncties op het werkterrein van Ballast Nedam, zoals het lidmaatschap van de Regieraad Bouw.

Nieuwe optieregeling Raad van Bestuur
De Raad van Commissarissen heeft een optieregeling ontworpen voor leden van de Raad van Bestuur. De regeling is bedoeld als instrument ter binding voor een langere termijn (minimaal drie jaar). Deze regeling houdt ook in, dat het belang van aandeelhouders deels wordt weerspiegeld in het persoonlijk belang van bestuurders. De opties kunnen aan bestuurders worden toegekend in lijn met de principes en best practice bepalingen van de Nederlandse Corporate Governance Code. Als voorwaarde voor de toekenning van opties zal gelden, dat de betreffende bestuurders ­ naast de toe te kennen opties ­ zelf een bepaald aantal certificaten moeten kopen.

Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders Ter besluitvorming over de benoeming van een nieuw lid van de Raad van Commissarissen en de nieuwe optieregeling zal op 26 oktober a.s. in het hoofdkantoor in Nieuwegein een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders worden gehouden. De agenda en de toelichting daarop worden binnenkort gepubliceerd, maar zijn thans reeds te downloaden via www.ballast-nedam.nl (onder BAVA).


---- --



Telefoon (030) 2 85 33 33 Nummer 2006.012 Telefax (030) 2 85 48 75 Datum 15 september 2006 Website www.ballast-nedam.nl Inlichtingen Public Relations KvK 33.201.106 Telefoon (030) 2 85 41 61