Arnhem, 15 september 2006

ARCADIS en BAM verbreden A2 bij Everdingen

ARCADIS heeft in combinatie met BAM Infra van Rijkswaterstaat opdracht verworven voor de verbreding van rijksweg A2 tussen knooppunt Everdingen en afrit Everdingen. De opdrachtsom van het design-and-construct-contract bedraagt ruim 41 miljoen.

De werkzaamheden omvatten de verbreding van de A2 over een lengte van 6,5 kilometer tot tweemaal vier rijstroken. Bij knooppunt Everdingen worden twee kunstwerken vervangen door viaducten met een lengte van 120 meter. Door de aanleg van een tijdelijke omleidingsweg is de combinatie in staat een groot deel van de werkzaamheden zonder hinder voor het verkeer uit te voeren.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door BAM en Van den Berg en beginnen in januari 2007. In 2009 is het project gereed. In totaal wordt 1,5 miljoen m³ grond verzet en 210.000 ton asfalt aangebracht.

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur Milieu Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met 10.000 mensen en een omzet van meer dan 1 miljard. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten.

Perscontact
Joost Slooten
ARCADIS NV
Tel: 026 3778604
E-mail: j.slooten@arcadis.nl