Gemeente Zwolle
Cultuurpuntzwolle.nl gaat de lucht in

Datum uitgave: 09/15/2006

Wat is er vanavond of dit weekend in Zwolle te doen? Waar kan ik snel het adres vinden van de schouwburg of het filmhuis? Bekende vragen voor wie spontaan of gepland cultuur wil happen in Zwolle. Er is genoeg aanbod, maar het ontbrak tot nog toe aan een uitgebreid en actueel overzicht. Met de komst van het digitale cultuurpuntzwolle.nl komt hier verandering in. Met ingang van dit seizoen kan men een steeds uitgebreider overzicht verwachten van alles wat de stad op cultureel gebied te bieden heeft. Op 16 september start de promotie in Zwolle.
Cultuurpuntzwolle.nl is een initiatief van Zwolse culturele instellingen vertegenwoordigd in het DOK. De Fundatie, Odeon/De Spiegel, het HCO, de Muzerie, het Stedelijk Museum Zwolle, Hedon, Artez en Bibliotheek Zwolle hebben hun agendagegevens al ingevoerd, maar dit is nog maar het begin. De bibliotheek heeft als voortrekker de taak om de databank zo volledig mogelijk te maken. Daarvoor worden alle Zwolse personen en instellingen op cultureel gebied benaderd om informatie aan te leveren. Het uiteindelijke resultaat, een informatieve en interactieve website van cultureel Zwolle die 24/7 te raadplegen is, komt daarmee steeds dichterbij.

Naast een actuele culturele agenda met ondermeer films, optredens en exposities biedt het cultuurpunt meer voordelen. Ook de adresgegevens en het aanbod van een culturele instelling of individuele kunstenaar kan men via het cultuurpunt achterhalen. Kortom een databank voor iedereen die iets zoekt op cultureel gebied in de meest brede zin. Verder is het de bedoeling dat er in de toekomst een koppeling wordt gemaakt met kaartverkoop voor diverse voorstellingen en evenementen.

Het raadplegen van de site is zeer gebruiksvriendelijk. Wie via www.cultuurpuntzwolle.nl op de site is beland, kan met een eenvoudige zoekopdracht de gewenste informatie tevoorschijn toveren. Wie zich aan wil melden als aanbieder op de website kan contact opnemen via het mailadres contact@cultuurpuntzwolle.nl

Bron: afdeling Communicatie