Gemeente Hulst


Persbericht - 15.09.2006

Grote klant voor uitbreiding bedrijventerrein Hulst

De gemeente Hulst beschikt op dit moment niet meer over uitgeefbaar bedrijventerrein. Er worden dan ook al geruimere tijd pogingen in het werk gesteld om tot uitbreiding van het bedrijventerrein Hogeweg te komen. Onlangs heeft de gemeente de onderhandelingen met verschillende eigenaren over de aankoop van grond ter uitbreiding van het bedrijventerrein met succes afgerond. Het betreft een perceel grond met een gezamenlijke grootte van bijna 13 hectare.

Inmiddels heeft zich een grote klant gemeld om zich op het uit te breiden bedrijventerrein te vestigen. Het betreft de Jan Snel Group BV. Deze heeft haar hoofdkantoor in Montfoort.
Daarnaast heeft de groep nog vestigingen in Sas van Gent, Alblasserdam, Bunde, Lochem en Stekene (B). In 2002 nam deze group de firma Sjaak Moens over.

De Jan Snel Group BV is gespecialiseerd in modulaire bouwsystemen, zowel verkoop als verhuur, ten behoeve van bijvoorbeeld kantoren, onderwijs, bouw, zorgsector en industrie. Het bedrijf legt zich daarnaast toe op allerlei soorten transport.

Het is de bedoeling van de Jan Snel Group BV om hun huidige vestiging bij Sas van Gent (Kanaaleiland) te verplaatsen naar het bedrijventerrein Hogeweg te Hulst. Daar wenst men een perceel grond aan te kopen van circa 7 hectare. De verplaatsingswens van de Jan Snel Group BV is ingegeven door het feit dat men op de huidige locatie (die ook nog verdeeld is over 2 werklocaties) te krap is gehuisvest. Tevens is deze locatie ook qua arbeidsomstandigheden verre van optimaal. Bij het maken van de locatiekeuze speelde voor het bedrijf verder een belangrijke rol dat men zich centraler wenste te vestigen, een belangrijke modernisering van het bedrijf wenste door te voeren en qua uitstraling dan ook zocht naar een meer representatieve werkomgeving.

De keuze van het bedrijf voor een nieuwe bedrijfslocatie ging daarbij tussen de omgeving van Bergen op Zoom en Hulst. Daarbij is - ook gelet op de werknemersbelangen - uiteindelijk de keuze op Hulst gevallen. Daarmee is de werkgelegenheid die het bedrijf voor de regio Zeeuws-Vlaanderen biedt veilig gesteld.

De gemeente Hulst is voornemens om de 13 hectare zelf bouw- en gebruiksrijp te maken en het totale gebied in een keer te verkopen. Via deze transactie verwacht de gemeente Hulst er in te slagen een budget te realiseren voor de (her)ontwikkeling van moeilijke locaties (verouderde bedrijfsterreinen of percelen binnen de bebouwde kommen). De gemeente blijft op deze wijze ook verschoond van een eventueel exploitatierisico.
De verwachting van de gemeente is overigens dat die exploitatierisicos overzienbaar zullen zijn.

Naast het feit dat er inmiddels ook al gesprekken worden gevoerd met een kandidaat voor ruim 1 hectare bedrijventerrein, is de verwachting dat een bedrijf als de Jan Snel Group BV in de toeleverende sfeer andere vormen van werkgelegenheid en bedrijfsvestigingen zal aantrekken.

De gemeente Hulst is uiterst ingenomen met het feit dat binnen afzienbare tijd kan worden beschikt over een eerste uitbreiding van het bedrijventerrein Hogeweg te Hulst. Het feit dat zich op deze uitbreiding een kandidaat als de Jan Snel Group BV wenst te vestigen verheugt het gemeentebestuur. Dat een dergelijke belangrijke werkgever voor de regio Zeeuws-Vlaanderen behouden blijft, is daarbij een positief punt.

Gelet op de verwachte snelle uitgifte van de uitbreiding van het bedrijventerrein wordt door de gemeente inmiddels hard gewerkt aan een nog verdere uitbreiding van dit regionale bedrijventerrein.
---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl