Gemeente Hilversum

Opening Sporthal Anna's Hoeve

15 september 2006
Donderdag 14 september gooide wethouder Karin Walters een eerste balletje op ter gelegenheid van de officiële opening van de tijdelijke sporthal aan Anthony Fokkerweg 5. De sporthal voorziet in het tekort aan sporthalruimte veroorzaakt door de brand in sporthal Kerkelanden in september 2003.

De tijdelijke voorziening bestaat uit een staalconstructie met wanden in de vorm van sandwichpanelen en een dak van enkelvoudig dakdoek. In de uitbouw van de accommodatie zijn een aantal units geplaatst met was- en kleedruimten. In de hal is op een betonnen ondervloer een kunststof sportvloer aangebracht voorzien van de benodigde sportbelijningen. De hal heeft een lengte van 44 meter en een breedte van 35 meter. Naast de hal is een halfverharde tijdelijke parkeervoorziening gecreëerd.

Van de tijdelijke sporthal zal drie tot vijf jaar gebruik worden gemaakt: tijdens de afronding van de nieuwbouw van de sporthal Kerkelanden (naar verwachting sportseizoen 2007/2008) en, aansluitend, tijdens de nieuwbouw van de sporthal Oost aan de J.v.d. Heijdenstraat (inrichting Regev-terrein).

Omdat de meeste Hilversumse gemeentelijke sportaccommodaties verwijzen naar de plaats van vestiging, is besloten de tijdelijke sporthal 'sporthal Anna's Hoeve' te noemen.