Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Studenten leveren verbouwde woningen Beijerlandsestraat op

Een voormalig drugspand aan de Beijerlandsestraat 13 omgetoverd door twee fraaie woningen.

Sleutels overhandigd
Wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) en dagelijks bestuurder René Kronenberg van de deelgemeente Feijenoord (Ruimtelijke Ontwikkeling) kregen vrijdag 15 september de sleutels van deze woningen overhandigd door studenten van Zadkine en de Hogeschool Rotterdam.

Feestje met bewoners uit de buurt
De oplevering van de woningen ging gepaard met een feestje. Ook bewoners uit de omliggende straten waren daar voor uitgenodigd. Er stond een tent en actieve buurtbewoners zorgden voor eten en muziek.

Renovatie
Zon tachtig studenten werkten tien maanden aan de renovatie van dit pand aan de Beijerlandsestraat. Van bouwplan tot bouwvergunning, van afbreken tot opbouwen, van stylen tot het maken van een verkoopbrochure en de uitnodigingen voor de oplevering.

Sociaal project
Momenteel voeren studenten Agogiek een sociaal project uit om de samenhang in de buurt rond dit pand te bevorderen. Dura Vermeer Bouw Heyma, de docenten van ROC Zadkine, docenten van Hogeschool Rotterdam en de gemeente Rotterdam begeleidden de studenten intensief bij de verbouwing intensief.

Te koop
De woningen zijn nu te koop. Studenten Vastgoed en Makelaardij van de Hogeschool Rotterdam verzorgen de verkoop. Geïnteresseerden kunnen contact met hen opnemen via (06) 14 83 93 13. Totdat de woningen zijn verkocht, laten studenten Lifestyle van de Willem de Kooning Academie zien hoe zij drie verdiepingen tot expositieruimte hebben omgetoverd. Zij hebben aan elke ruimte hun eigen stijl gegeven.

Praktijkervaring
In dit bijzondere project combineren verschillende onderwijsinstellingen en opleidingen, Dura Vermeer Bouw Heyma en de gemeente Rotterdam praktijklessen met stages en het opknappen van een hot spot. Studenten worden op deze manier uitgedaagd hun theoretische kennis in praktijk te brengen en niet met hun opleiding te stoppen. Wethouder Karakus is van mening dat deze kans voor het opdoen van praktijkervaring een vervolg moet krijgen.

Veilig Rotterdam
De gemeente Rotterdam werkt hard aan de veiligheid in de stad. De aanpak van de zogenoemde hot spots levert hier een belangrijke bijdrage aan. De Riederbuurt-Noord in de deelgemeente Feijenoord is één van de negen hot spots die wordt aangepakt. Hier kocht de gemeente het slecht onderhouden pand pand aan de Beijerlandsestraat. Dit pand zorgde voor een negatieve uitstraling in de buurt wat de veiligheid niet ten goede kwam.

(foto: Het interieur van het gerenoveerde pand, omgetoverd tot expositieruimte. Elke ruimte kreeg een eigen stijl. Links, wethouder Hamit Karakus.)