Saxion Hogescholen
BR>

ma 25 september 2006

Deventer studenten Personeel en Arbeid vallen in de prijzen

Annemarie Jansen en Bart van Kleef (oud-deeltijdstudenten P&A van Saxion Hogescholen, locatie Deventer) hebben op 15 september jongsleden de Noorderlink-scriptieprijs gewonnen. Aan de prijs is een geldbedrag van EUR 1000,- verbonden. Daarnaast mogen de winnaars een aantal dagen meelopen met een directeur Personeel & Organisatie (P&O) en zo in de keuken kijken van één van de Noorderlink bedrijven.

De winnende studenten schreven hun scriptie voor Staatsbosbeheer over kennisoverdracht in het primaire arbeidsproces. Veel organisaties worstelen met het probleem dat cruciale kennis door de vergrijzing weglekt. Het gaat hierbij om de kennis en ervaring die gedurende jaren is opgebouwd door de medewerkers die met pensioen gaan. De studenten hebben in hun scriptie `oude' kennis verbonden aan `nieuwe' kennis en de voorgestelde oplossingen passen het moderne personeelsbeleid van Staatsbosbeheer. Annemarie en Bart hebben ook oplossingen aangedragen over hoe Staatsbosbeheer kennisoverdracht zo vorm kan gegeven dat het bijdraagt aan het bereiken van de gewenste cultuur in de organisatie. Bovendien hebben de studenten de kosten van de oplossingen doorgerekend en een inschatting gegeven van wat het Staatsbosbeheer oplevert. In het onderzoek hebben de studenten optimaal gebruik gemaakt van wat er bij de betrokkenen zelf leeft. Hierdoor is er veel draagvlak gecreëerd voor de oplossingen.

Noorderlink is een samenwerkingsverband op het gebied van P&O tussen de grootste werkgevers (25 organisaties) in Groningen en Drenthe. Noorderlink promoot en versterkt de Noordelijke arbeidsmarkt en reikt jaarlijks "de Noorderlink scriptiejaarprijs" uit voor de beste wo- en hbo-scriptie.

------ EINDE PERSBERICHT -----