Gemeente Wijk bij Duurstede

Parkeerterrein hoek Langbroekerdijk/Cothergrift in gebruik

Vrijdag 15 september jongstleden was het zover. Na jaren van overleg en plannen maken werd het parkeerterrein nabij de hoek Langbroekerdijk/Cothergrift opengesteld voor gebruik.

Recreëren
Het terrein is niet alleen bedoeld voor bewoners uit de directe omgeving, leden van de Ned. Hervormde gemeente of bezoekers van restaurant Torbijn. Ook passanten die korte tijd willen verblijven/recreëren in het Langbroekerweteringgebied kunnen van deze voorziening gebruik maken. Het idee van recreëren is iets uitvergroot door grenzend aan het parkeerterrein een aanlegsteiger te plaatsen in de Cothergrift. Kanoliefhebbers kunnen zo makkelijk hun boot afladen en de wateren rondom Langbroek bevaren.

Project
Het parkeerterrein maakt onderdeel uit van het project Herinrichting kern Langbroek. Eerder werd de voormalige meubelwinkel van Van de Pavert afgebroken en daarvoor in de plaats een ontmoetingspleintje aangelegd en werden twee starterswoningen gerenoveerd. Eind oktober volgt het vernieuwen en aanpassen van het weggedeelte tussen het kruispunt Doornseweg/Langbroekerdijk en De Brink. Het project Herinrichting Kern Langbroek werd, in het kader van Provinciale Ontwikkeling Plattelandsgemeenten (POP), mede mogelijk gemaakt door cofinanciering van de Europese Unie en de provincie Utrecht.

info@wijkbijduurstede.nl
tel : 0343 595595
fax: 0343 595599
Bezoek adres:
Karel de Grotestraat 30 Post adres:
Postbus 83
3960 BB