Sales A en Sales B examens officieel erkend in buitenland


Houders van het Sales A of B diploma ontvangen EMC Marketing Qualification Certificate

WOERDEN, 20060915 -- Sinds 3 juni 2006 worden de NIMA-SMA Sales A en B examens erkend door de European Marketing Confederation EMC. Dankzij deze internationale erkenning, kunnen de houders van het Sales A of B diploma een EMC Marketing Qualification Certificate krijgen, waarmee de mogelijkheden op een internationale carrière worden vergemakkelijkt.

De Sales Management Association heeft in de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan het kwalitatief verbeteren van de Sales A en B examens. Nu naast de Examenkamer ook het EMC deze hebben erkend kan gewerkt gaan worden aan het Sales C examen.

De erkenning van de EMC is de kroon op het werk van de Sales Management Association. De landen die aangesloten zijn bij de EMC zijn naast Nederland en Belgie ook Tsjechie, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot Brittannie, Ierland, Urkaine, Portugal, Rusland, Slovakije, Zuid Afrika, Zweden en Turkije. Oostenrijk, Hongarije, IJsland , Polen, Slovenie en Zwitserland zullen binnenkort toetreden tot de EMC.
Harry Stol (Voorzitter van de SMA):" het is geweldig dat de competenties van Nederlandse commerciële professionals nu ook internationaal worden erkend. "

Tot voor kort was het moeilijk om de waarde van het NIMA-SMA Sales A en B diploma buiten de landsgrenzen in te schatten, met name als het ging om de vergelijking van de niveau van buitenlandse diploma's. Dankzij deze internationale erkenning is dit veel gemakkelijker geworden.