Gemeente Zoetermeer

Week van de Vooruitgang van zaterdag 16 tot en met zondag 24 september 2006

Dit jaar is Zoetermeer voor de derde keer het toneel van de zogenoemde Week van de Vooruitgang. Het is een jaarlijks terugkerend evenement dat op Europese schaal wordt uitgevoerd op initiatief van de Europese Commissie. De week staat in het teken van de beperking van (de groei van) het autoverkeer en het aandragen en het tonen van goede alternatieven.

De Week van de Vooruitgang bestaat uit een reeks van activiteiten met de boodschap: Het is gezonder en leuker om te fietsen en te lopen en het is beter voor het milieu om de auto te laten staan en het openbaar vervoer te nemen.

Hieronder volgt een voorlopig overzicht van de activiteiten. Dit wordt, zodra daar aanleiding toe is, aangepast zodat u de jongste informatie heeft.

Zaterdag 16 september

Vervoersmarkt in de Dorpsstraat met een energiezuinige hybride- en aardgasauto, voorlichtingskraampjes en informatie over RandstadRail. Zondag 17 september

Autoloosloop: een hardloopwedstrijd met afstanden van 5 en 10 km, maar ook een halve marathon.

Sport en spel op de Voorweg met kraampjes en activiteiten voor kinderen.

Wandeling met de natuurtuingidsen in het Westerpark.

Fietstocht van de Fietsersbond. Dinsdag 19 september

Bezoeken van wethouders aan scholen. Woensdag 20 september

Fietsen versieren op de Kern Kinder opvang, brede school en bouwspeelplaatsen. Donderdag 21 september

Op voeten en fietsen naar school: programma om automobiliteit te beperken. Zaterdag 23 september

Publieke arena (debat).

Broemrit: het bevorderen van de rijvaardigheid voor 50-plussers. Aanmelding vooraf is door de verwachte hoge opkomst verplicht. Tenslotte: mocht u belangstelling hebben om als organisatie een activiteit te organiseren of als vrijwilliger mee te werken aan een succesvolle Week van de Vooruitgang, neemt u dan contact op met Monique Hakkennes, telefoon 079 346 8445 (ma. wo. en do.).