Mojo Concerts

Bazar Curieux met o.a. Peaches, CSS en Liars

Het broertje van het spraakmakende festival Motel Mozaïque begint langzaam aan uit zijn kleren te groeien. Met een spannende line up stapt de derde editie van Bazar Curieux dit jaar definitief de schaduw van zijn grote voorbeeld en staat daarmee eindelijk op eigen benen.

En het programma is wederom onvoorspelbaar en interessant: want wat dacht je van de comeback van de Canadese shockchick Peaches? Ook in de aanbieding is CSS: een hip Braziliaans kunstenaarcollectief uit Sao Paolo dat lustig postpunkklanken versnijdt met 80s synths, rock en electro. Liars heeft een broertje dood aan platgetreden paden met hun experimentele ritmes en dwarse soundscapes.

Verder op het programma: intieme muziek à la Kate Bush en Cat Power van Bat For Lashes en folk gelardeerd met stonerrock van het uit Canada afkomstige Pink Mountaintops plus als klap op de vuurpijl Shogun Kunitoki met een sfeervol organisch geluid uit Finland.

Let op: helaas is Nighttown, de vaste locatie van Bazar Curieux, onlangs gesloten door de curator wegens het faillissement van de horeca B.V. van Nighttown. De organisatie is momenteel op zoek naar een alternatieve locatie. De kans dat Nighttown een doorstart maakt en het festival alsnog op deze vertrouwde locatie plaatsvindt blijft aanwezig. Hou de Mojo site in de gaten voor het laatste nieuws.

Zaterdag 16 september 2006
Rotterdam
Entree: E 15,- (exclusief servicekosten)
Aanvang: 20.15 uur

Kaartverkoop via de grotere postkantoren, de grotere Free Record shops, VVV's en GWK's, 0900 300 1250 (45 cpm) en de bekende voorverkoopadressen. Of bestel online kaarten hier. Spectaculair debuutoptreden van Gnarls Barkley

Als eerste act ter wereld slaagde Gnarls Barkley erin om op nummer één van de Britse hitlijst binnen te komen zonder dat ook maar één single over de toonbank is gegaan. Louter op basis van betaalde downloads van de briljante song Crazy claimde het duo de hoogste plek van de chart om er vervolgens een week of acht te bivakkeren. Geen slechte prestatie voor een debutant!

Zanger/componist Cee-Lo en producer Danger Mouse zijn geen onbekenden in de business. Cee-Lo maakte jaren geleden zijn opwachting in de hiphopgroep Goodie Mob en Danger Mouse behaalde op bescheiden schaal succes als solo-artiest met fantasievolle hip hop. Het harde zwoegen in de marge is beloond met een dikke doorbraak! Verwacht met Gnarls Barkley's debuutoptreden een muzikaal spektakel waarbij met zorg ook volop aandacht is besteed aan aankleding en presentatie.

Ma 28 aug: http://www.paradiso.nl/index2.php