Ingezonden persbericht


Bazar Curieux Rotterdam 2006 16 september in Now & Wow

Bazar Curieux 2006 zal plaatsvinden in Now & Wow. De organisatie kiest voor deze Rotterdamse locatie omdat het team van Now & Wow en het industriële karakter van de voormalige fabriek zeer inspirerend zijn voor de makers van Bazar Curieux. Bazar Curieux maakt deze oversteek over de Maas in Rotterdam eenmalig, omdat de gebruikelijke locatie Nighttown als locatie niet beschikbaar is door de reorganisatie. Nighttown treedt wel op als mede-organisator van Bazar Curieux. Now & Wow is een melting-pot van plezier, muziek, dans, cultuur, liefde en passie. Wat dat betreft passen het festival en de club goed bij elkaar. Ook op programmagebied wordt met Now & Wow samengewerkt voor Bazar Curieux en ook de gidsen van Motel Mozaïque grijpen de kans aan om gidsentours te maken op deze bijzondere locatie.

Programmawijziging
Behalve een locatiewijziging hebben we ook nog een programmawijziging te melden. Pink Mountaintops gaat niet door, maar daar tegenover staat nieuwe aanwinst Stijn. Stijn is een Belgische electronica act, een funky showman die iedereen aan het dansen krijgt. Normaal gesproken treedt hij alleen op, maar op Bazar staat hij met band. De release van de opvolger van zijn debuutalbum 'Euphoric' (met daarop de aanstekelijke single 'Sexjunkie') staat gepland voor 11 september. Van dit album getiteld 'The World Is Happy Now' komt eerst nog de single 'Hot & Sweaty' uit.

Algemeen
Tien jaar geleden werd de eerste editie van het Bazar Curieux festival georganiseerd door (de huidige) stichting Motel Mozaïque, in samenwerking met de mensen van én achter de Belgische band dEUS, destijds met groepen als Evil Superstars, Moondog Jr en natuurlijk dEUS zelf. Na een paar jaar van stilte is Bazar Curieux sinds 2002 een jaarlijks terugkerend, eendaags festival waar sindsdien spraakmakende acts als The Libertines, Peaches, 2ManyDJ's, José González, Thurston Moore en Martha Wainwright speelden. Op zaterdag 16 september vindt de zevende editie plaats met op het programma vreemdsoortige, uiteenlopende acts als Peaches (met band!), CSS (Cansei de Ser Sexy), Stijn, Liars, Bat For Lashes en Shogun Kunitoki.

Kaartverkoop
Kaartjes voor Bazar Curieux kosten E15 (excl. administratiekosten) en zijn verkrijgbaar via de voorverkoopadressen van Ticket Service Nederland (de grotere postkantoren, VVV kantoren, GWK stationsfilialen en Free Record Shops) of via www.ticketservice.nl en de Ticketlijn: 0900 300 12 50. In Rotterdam verkopen ook Plato en Velvet Music kaartjes.

Voor vragen over de locatie van Bazar Curieux kunt u terecht bij Harry Hamelink harry@motelmozaique.nl / 06 55 77 24 42