Ingezonden persbericht


Persbericht

Safina, Boris, Des'ray, Renée van Wegberg, Gé Titulaer en Sef & Leta verzorgen 16 september spraakmakende muziekshow

Glenn Corneille benefietconcert in de Maaspoort

VENLO, vrijdag 25 augustus 2006 - De Maaspoort in Venlo maakt zich op voor een zeer bijzonder benefietconcert. Op zaterdag 16 september verzorgen de Italiaanse muzikale grootheid Alessandro Safina, Boris, Des'ray, Renée van Wegberg, Gé Titulaer, Leta Bell en Sef Thissen een bijna drie uur durende muziekshow in de grote zaal van het Venlose theater. De opbrengst van het concert is voor de kinderen van de Venlose pianist Glenn Corneille, die een jaar geleden door een auto-ongeluk overleed.

Het benefietconcert vloeit voort uit het Doolhofconcert dat in 2004 in openluchttheater De Doolhof in Tegelen werd gehouden. Destijds traden Safina, Boris - die toen net Idols had gewonnen -, Gé Titulaer, Leta Bell en Sef Thissen ook al samen op. Ook de vaderlandse popster Do was toen van de partij. Zij is nu voor het benefietconcert verhinderd. De show in De Doolhof stond onder muzikale leiding van Glenn Corneille, die speciaal voor het concert een Big Band met landelijke topmuzikanten had geformeerd. Als eerbetoon aan Glenn Corneille treden deze artiesten nu weer op. Aan het concert is een goed doel gekoppeld: de opbrengst gaat naar het studiefonds van de twee kinderen van Glenn Corneille.

Artiesten
Safina vergaarde wereldfaam met zijn eerste hitsingle 'Luna', waarmee hij een brug sloeg tussen klassieke muziek en pop. Het nummer stond in ons land liefst 14 weken op nummer 1. Boris kende in 2004 zijn grote doorbraak door Idols te winnen. Dit jaar bracht hij zijn tweede album uit, Holy Pleasure, met de hitsingel 'Within My Hands'. Zangeres Des'ray Manders maakte van 1993 tot 2001 deel uit van de danceformatie 2 Brothers On The 4th Floor. Samen met Anita Doth (2 Unlimited) en Linda Estelle (T-Spoon) treden ze gedrieën nu onder de naam Diva's of Dance op. Het trio zingt dance- en discohits uit de jaren tachtig en negentig aangevuld met hun eigen succesnummers. Renée van Wegberg won onder meer het programma AVRO's Sterrenjacht en mag zich hét multi-talent van Nederland op het gebied van zang en dans noemen. Renée plaatste zich verleden jaar voor de finale van het Nederlandse Songfestival en trad dit jaar op in 'Musicals in Ahoy'. De vermaarde jazzvocalist Gé Titulaer behoort al decennia lang tot de meest geprezen zangers van ons land. Leuk detail: in het jaar dat hij met zijn allereerste solo-elpee 'What's New' een Edison in de wacht sleepte, werd ook zijn zoon Boris geboren. De carrière van Leta Bell en Sef Thissen is het voorbije jaar in een stroomversnelling gekomen. Ze traden onder meer op in het bibliotheektheater in Rotterdam. Daarbij worden ze ondersteund door bassist Gerold Olieberg, drummer Quines Johnson en pianist Werner van Gool. De twee vocalisten zijn in vergaande onderhandeling met een groot platenlabel. Hun eerste single cd 'When you tell me that you love me' heeft lovende kritieken gekregen.

De Génoten

Het benefietconcert is een initiatief van De Génoten, een zestiental ondernemers uit de regio Venlo die zich geschaard hebben achter de idealen van jazzvocalist en componist Gé Titulaer - vandaar de naam Génoten - en die nieuwe muzikale trajecten willen exploreren en ontplooien. Bestaand talent herkennen en nieuw talent ontdekken. Dat gedachtegoed heeft geleid tot een bijzondere formule: een internationale grootheid laten concerteren met nationale sterren en het beste dat de regio Venlo in hetzelfde genre te bieden heeft.

Kaartverkoop
Het Glenn Corneille benefietconcert in de Maaspoort begint zaterdag 16 september om 20.15 uur. Kaarten kosten E 49.50 en zijn te bestellen bij De Maaspoort. Voor meer informatie over het programma, de artiesten en de kaartverkoop: www.maaspoort.nl


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -