Gemeente 's-Hertogenbosch

30-08-2006
Verkeersmaatregelen op en rond de Parade weekend 16 en 17 september 2006
Op zondag 17 september wordt de tweede editie verreden van Leontien's Ladies Ride; een fietstocht voor vrouwen van 's-Hertogenbosch naar Boekel en terug onder aanvoering van Leontien van Moorsel. Er worden ruim 7.000 deelneemsters verwacht. Het vertrek en de finish zijn op de Parade, de Markt wordt ingericht als fietsenstalling voor 7.000 fietsen.
In verband met dit evenement zijn verschillende verkeersmaatregelen genomen.

Parkeren op de Parade is niet mogelijk van zaterdag 16 september 8.00 uur tot zondag 17
september 24.00 uur.

Zaterdag 16 september

Parkeren op de Parade is niet mogelijk. De rijbaan tussen Theater aan de Parade en Lange Putstraat wordt afgesloten. Omliggende straten blijven bereikbaar.

Zondag 17 september

Parade
De volgende straten zijn afgesloten van 7.00 tot 20.00 uur:
- De Parade

- Peperstraat

- Oude Dieze

- Triniteitsstraat

- Torenstraat

Behalve op de Parade zelf kunnen in al deze straten geparkeerde auto's blijven staan. De auto's in het gebied kunnen wel vertrekken. Rekening moet gehouden worden met oponthoud.
De Hinthamerstraat is ter hoogte van de Keulse Kar/Sint Janskerkhof afgesloten. Verkeer kan via de Sint Janskerkhof, de Choorstraat en de Papenhulst het centrum verlaten.

Markt
Op de Markt en de Pensmarkt worden fietsenstallingen ingericht. Woningen en winkels blijven bereikbaar en de rijbaan blijft vrij. Wel kan zich oponthoud voordoen als gevolg van onverstekende fietsers.

Kerkbezoek
Kerkgangers die slecht ter been zijn en kerkdiensten in de Nederlands Hervormde Kerk of de Sint Jan willen bijwonen, kunnen zich laten afzetten op het Kerkplein of in de Kerkstraat tegenover de ingang van de Sint Jan. De piramides die het voetgangersgebied normaal gesproken afsluiten, zijn neergehaald tussen 7.00 uur en 13.30 uur. Het Kerkplein en de Kerkstraat zijn te bereiken via de Vughterstraat en de Markt of via de Nieuwstraat en het voetgangersdeel van de Hinthamerstraat. Er kan en mag niet in de Kerkstraat worden geparkeerd.

Bussen

- De reguliere BBA-buslijnen over de Parade worden omgeleid.
- De transferia de Vliert en de Vlijmenseweg zijn open van 7.30 uur tot 21.30. Bussen vanaf de transferia rijden van 10.00 tot 20.30 uur.
- De halte voor de pendel naar de Vliert in de Josephstraat (bij Bibliotheek) kan enige vertraging ondervinden in verband met tijdelijke afsluitingen op de hoek van de Hinthamerstraat.
- De halte voor de pendel naar de Vlijmensweg is gewoon op de Markt.

Voor meer informatie over deze verkeermaatregelen kunt u contact opnemen met T. Timmermans van de afdeling Stadstoezicht, tel. (073) 615 56 76.