Gemeente Weert

Jongerenraad op werkbezoek bij centrum voor opvang en verslavingszorg

De leden van de jongerenraad Weert willen goed geïnformeerd zijn over alles waarmee jongeren in aanraking komen. Via werkbezoeken aan organisaties op allerlei gebieden oriënteren zij zich en verbreden zo hun kennis. In dat kader bezoekt de jongerenraad op zaterdagmiddag 16 september het Centrum voor Opvang en Verslavingszorg aan de Wilhelminasingel in Weert.

Het programma bestaat uit een rondleiding door het gebouw. Wendy Niessen, dagcoördinator bij het MOV (Maatschappelijke Opvangvoorzieningen Limburg), geeft uitleg over hoe verslaafden worden opgevangen en de rol van de medewerkers en vrijwilligers.

Drugs en verslaving
Verder geeft Marjolein Dohmen, werkzaam als outreachend verslavingspreventiewerker bij de GGZ Noord- en Midden-Limburg (Gemeentelijke Gezondheids Zorg), een toelichting op haar werk. Zij vertelt over de diverse soorten drugs, de kansen op verslaving en hoe om te gaan met de druk vanuit vrienden om partydrugs te gebruiken. In het programma is ook veel tijd ingepland om vragen te stellen en te praten over dat wat de jongeren in hun eigen omgeving waarnemen.

Verslag en informatie
Van het bezoek wordt een verslag gemaakt dat op de website van de jongerenraad is na te lezen, www.jongerenraadweert.nl. Wil je meer weten over drugs? Kijk dan op: www.drugsinfo.nl.

2006.149 FS

---- --