Ingezonden persbericht


Persbericht

Tentoonstelling Heel Kapot
16 september 2006 t/m 4 februari 2007

Vanaf zaterdag 16 september is in Villa Zebra de nieuwe grote tentoonstelling Heel Kapot te zien. Heel Kapot is een interactieve tentoonstelling voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en gaat over de vraag wat is nu eigenlijk 'heel' en wat is 'kapot'? Of is de kunst juist 'heel erg kapot'? Wat kan of moet je ermee? En hoe gaat kapotgaan? Kinderen worden uitgedaagd meer dan 30 prikkelende en activerende kunstwerken te verkennen en ontdekken daardoor wat bijzonder kan zijn aan zoiets alledaags als 'kapot'. Met behulp van een speciaal Heel Kapot- stickervel kunnen ze de kunst onderverdelen in drie categorieën: de Bewaarkast, het Ideeënhoofd of de Vernietiger. Bij de Bewaarkast kiezen ze ervoor het kapotte te bewaren, bij het Ideeënhoofd worden ze net zoals een kunstenaar geïnspireerd door het kapotte en bij de Vernietiger kunnen ze er niets mee en zullen ze het kunstwerk moeten vernietigen.

Interactief in Heel Kapot
Heel Kapot is net zoals de huidige tentoonstelling, Bang Bootje, een interactieve tentoonstelling. Kinderen kunnen naast het verdelen van kunst met het Heel Kapot- stickervel de werken ook actief bekijken. Ze spelen voor King Kong en kunnen zichzelf in slowmotion terugzien. Ze worden een arts en proberen een 'Heel' mens te maken uit diverse kapotte lichaamsdelen. Of ze spelen op een orgel van gerecycled materiaal en ze voelen wat een kunstenaar allemaal in zijn broekzakken bewaard.

Kunstenaars
De tentoonstelling Heel Kapot is het afgelopen jaar door Villa Zebra zelf ontwikkeld. Met het advies van twee externe curatoren, Natasa Heydra, directeur van Academiegalerie Blaak 10 en Ron Blom, autonoom kunstenaar, is de collectie van de tentoonstelling tot stand gekomen. In Heel Kapot is werk te zien van: Alice Jetten, Andy Storchenegger, Baschz, Ben Schoonderwoerd, Cathy van den Berg, Cham Horn, DAAN, Dominique Panhuysen, Dutchdolls.nl, Esther Dijkstra, Gabriëlla Kis, Goof van Gool, Guzzler.nl, Humobisten, Jaap Scheeren, Jaco van der Vaart, Jonas Vorwerk, Joost Benthem, Juliette van de Walle, Kris Knook, Lizan Freijsen, Loes Riphagen, Maartje Korstanje, Marijke Appelman, Milan Tilder, Oscar den Boer, Olivier Maarschalk, Pacôme Beru, Ron Blom, Samir Mougas, Tijmen Smit, Tonio de Roover, Trix van Hoppe, Wietse Eeken en kinderen van Rijndam Revalidatiecentrum.

Tentoonstelling en workshops
Door middel van tentoonstellingen en workshops ondervinden kinderen dat gewone en alledaagse onderwerpen tot heel bijzondere zaken kunnen leiden. Door actief bezig te zijn ontdekken kinderen in Heel Kapot dat 'kapot' en 'heel' meer en andere betekenissen krijgen dan dat ze eerst dachten en dat ze daardoor de wereld wellicht net even anders gaan zien. De ervaring die is opgedaan in de tentoonstelling vormt het uitgangspunt voor een keuze uit verschillende actieve workshops.

Openingstijden: dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur (in de vakanties ook op maandag open) Workshops worden gegeven op woensdag, zaterdag en zondag en starten ieder heel uur (in de vakanties alle dagen workshops)

Tentoonstelling Bang Bootje: t/m zondag 3 september 2006 Tentoonstelling (Kindergalerie) Buiten de lijntjes gekleurd: 23 augustus t/m 24 september 2006 Tentoonstelling Heel Kapot: zaterdag 16 september 2006 t/m 4 februari 2007

Villa Zebra, museum voor kinderen
Stieltjesstraat 21, Rotterdam
Telefoon: 010 -241 17 17
E-mail: post@villazebra.nl
Meer actuele informatie: www.villazebra.nl

Einde persbericht