Jubileumcongres over de essentie van ondernemerschap

Universiteit nyenrode


- PERSUITNODIGING -

60 jaar Nyenrode- Spirit of Enterprise

Jubileumcongres over de essentie van ondernemerschap

Breukelen, 6 september 2006 - Wat maakt je een succesvol ondernemer? Wat juist niet? En kun je ondernemersgeest ontwikkelen? Het zijn enkele van de vragen die centraal staan op het jubileumcongres The Spirit of Enterprise, dat ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan van Nyenrode op zaterdagochtend 16 september wordt georganiseerd door studenten en alumni. Onderdeel van het congres is de presentatie van het boek The Spirit of Enterpreneurship van prof.dr. Karel Samsom en dr. Sharda Nandram. Kern van dit boek is een onderzoek naar het succes en falen van ondernemers, geïllustreerd met interviews met zestig Nyenrode-ondernemers, zoals Albert Heijn, Wim Kok en Anthony Burgmans.

Een aantal van de geïnterviewde ondernemers zal ook op het congres aanwezig zijn. Ondernemers die ingaan op het thema ondernemerschap zijn onder anderen Erik de Zwart (Oprichter Radio538 & Multimedia Entrepreneur) Chris Luken (Hotelbon), Marque Joosten (Funda) en Frank van Wezel (Hitec Sport Plc). Op de zaterdag vinden verder allerlei activiteiten voor alumni en studenten plaats, waaronder jaarreünies, workshops en een jubileumfeest. Het congres is een gezamenlijk initiatief van Ondernemend Nyenrode, studentenvereniging de Nieuwe Compagnie van Verre (NCV) en alumnivereniging de Voortgezette Compagnie van Verre (VCV).

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit is opgericht door het bedrijfsleven en behoort tot de oudste en meest vooraanstaande business schools en business universiteiten van Europa. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op entrepreneurship, management en business leadership, op een maatschappelijk verantwoorde wijze en in een internationale omgeving. De universiteit biedt masteropleidingen op het gebied van bedrijfskunde en accountancy. Het Master of Science in Management programma van Nyenrode werd in 2005 uitgeroepen tot beste master van Nederland. Nyenrode studenten in dit programma hebben volgens onderzoek van het tijdschrift Nobiles in 2006 het hoogste EQ van de Nederlandse universitaire studenten. Het Part-time MBA programma behaalde in juni 2006 een toppositie in Nederlandse ranglijsten. Daarnaast ontwikkelt Nyenrode executive programma's op het gebied van Governance Leadership en Global Competition voor ambitieuze MKB en beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen. Het bedrijfsleven en alumni hebben ter gelegenheid van 60 jaar Nyenrode bijgedragen aan 60 beurzen voor 60 nieuwe Nyenrode-studenten. Voor Nederlandse begrippen een meer dan uniek aantal.


Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht