Ingezonden persbericht


OPENING NOORDERKERKSEIZOEN 2006-2007

Onder het motto: "Noorderkerkconcerten, Marktplaats voor Muziek", start op zaterdag 16 september a.s., aanvang 14.00 uur, een nieuwe reeks zaterdagmiddagconcerten in de Amsterdamse Noorderkerk. Barbara Hannigan staat centraal in een feestelijk programma met werken van Bach en Händel. Zij treedt op met het barokorkest Concerto d'Amsterdam dat in het komende seizoen een eigen serie presenteert in de Noorderkerk.

Zaterdag 16 september, 14.00 uur - Concerto d'Amsterdam met Barbara Hannigan-sopraan J.S. Bach - Cantate Non sa che sia dolore en Orkestsuite nr. 2 in b kl.t. G.F. Händel - Aria's voor sopraan en orkest uit de opera Giulio Cesare

Jong talent
Het najaarsseizoen van de Noorderkerkconcerten staat grotendeels in het teken van jong talent, met o.a. concerten door twee opmerkelijke blokfluitensembles:
- Quartet New Generation (winnaar Deutsche Musikwettbewerb 2006; 23 september)
- The Royal Wind Music (winnaar Noorderkerkprijs Vriendenkrans Concours 2006; 7 oktober) en verder het Devich Pianotrio (18 november), de jonge Nederlandse sopraan Cora Burggraaf (uitreiking Elisabeth Everts Prijs 2006, 25 november) en het Rotterdams Kamerorkest (16 december).

Gesualdo Festival
Opvallend in de programmering van het komende najaar is een vijfdaags festival, geheel gewijd aan de legendarische componist Don Carlo Gesualdo di Venosa (1566-1613). Vocaal ensemble The Kassiopeia Quintet geeft integrale uitvoeringen van de Madrigaalboeken IV, V en VI.

Noorderkerk: zaterdag 14, maandag 16 en dinsdag 17 oktober - The Kassiopeia Quintet met madrigalen van Gesualdo. Posthoornkerk: donderdag 12 t/m zaterdag 14 oktober - Gesualdo's Stemmen, familievoorstelling van Justus van Oel (voor kinderen en volwassenen vanaf 10 jaar).

Voor nadere informatie zie www.noorderkerkconcerten.nl

Amsterdamse solisten
Barokorkest Concerto d'Amsterdam presenteert de serie 'Amsterdamse solisten': het eerste concert, met Barbara Hannigan, is tevens de opening van het nieuwe seizoen van de Noorderkerkconcerten (zie boven). De overige concerten vinden plaats op de vrijdagavonden 3 november en 9 februari, aanvang 20.15 uur, met respectievelijk Marion Verbruggen-blokfluit en Alfredo Bernardini-hobo.

De zaterdagmiddagconcerten in de Noorderkerk beginnen om 14.00 uur en duren een uur. Concertbezoek is prima te combineren met een bezoek aan de zaterdagse biologische markt op de Noordermarkt in de Amsterdamse Jordaan, rond de Noorderkerk, waar produkten, zoals groenten en fruit, vlees, zuivel, brood, paddestoelen en kruiden, 'vers van de boerderij' verkocht worden.

Toegangsprijs ¤ 10,- / ¤ 9,- (CJP, stadspas, 65+) Kaartverkoop/reserveren bij het AUB, 0900-0191
of via Noorderkerkconcerten: 020 6203119 / info@noorderkerkconcerten.nl

Voor meer inlichtingen: Jurriaan Röntgen, Stichting Noorderkerkconcerten, telefoon 020-6203119, info@noorderkerkconcerten.nl

www.noorderkerkconcerten.nl