Nederland omarmt Burendag massaal

Lemz

Nederland omarmt Burendag massaal

- Lutjebroek heeft de gezelligste buren -

Utrecht, 7 september 2006 - In aanloop naar Burendag op 16 september raakt Nederland steeds meer in de ban van de nieuwe feestdag. Al meer dan 250.000 mensen hebben actief hun buren uitgenodigd voor Burendag of aangegeven wat er op Burendag bij hen in de straat zou moeten gebeuren. De landelijke animo voor Burendag is groot, maar uit het aantal deelnemers aan de Burendag blijkt dat in de woonplaats Lutjebroek toch echt de gezelligste buren van Nederland wonen.

De gezelligste buren van Nederland
Lutjebroek herbergt de meest gezellige buren van Nederland, op de voet gevolgd door Anna Paulowna en de gemeente Wieringermeer. Daar hebben de meeste mensen hun buren uitgenodigd. Maar ook in de grote steden wonen veel meer gezellige buren dan verwacht, met Rotterdam als koploper. Drenthe en Flevoland zijn de gezelligste provincies van Nederland. Noord-Holland staat daarentegen op de laatste plaats.

Bij ons in de buurt mag best wat meer gebeuren
Meedoen aan Burendag is simpel. Iedereen kan zich aanmelden via www.deburendag.nl en zien wie er in de buurt nog meer meedoen. Ook kunnen er persoonlijke buurtboodschappen worden achtergelaten en zijn er typische burenprijzen te winnen. Bovendien ontvangen alle deelnemers gratis een deurschildje waarmee ze kunnen laten zien dat hun deur openstaat voor meer gezelligheid in de buurt. Maar liefst 66% van de Nederlanders wil graag op Burendag een buurtfeest organiseren. De overige 34% houdt het liever wat kleiner en gaat gewoon bij elkaar op de koffie. Van 43% van de Nederlanders mag er in het algemeen wel wat meer gebeuren in de buurt.

Gezelligheid dichtbij huis
Uit onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction bleek al dat er grote behoefte is aan meer burencontact. 77% van de Nederlanders wil graag meer contact met hun buren. Burencontact bepaalt immers voor een groot gedeelte de gezelligheid in de buurt. Tijdsdruk is in deze vaak de grote boosdoener. De resultaten van dit onderzoek vormden voor Douwe Egberts de aanleiding om Burendag te organiseren. Burendag is een dag om de buren even op te zoeken, een praatje te maken of misschien zelfs wel een buurtfeest te organiseren. Nederland blijkt dus blij met haar buren. Zouden ze echter mogen kiezen, dan zouden Jan Smit, gevolgd door Wendy van Dijk en Frans Bauer meer dan welkom zijn als nieuwe buren.

NOOT AAN REDACTIE:

Beeldmateriaal van het aantal deelnemers aan Burendag in een kaart van Nederland is (rechtenvrij) beschikbaar op www.anp-photo.nl

De gegevens in dit persbericht komen voort uit een kwantitatief onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction.
Wilt u informatie over uw provincie of regio, of weten welke straat in uw stad of dorp de gezelligste buren kent? Dan kunt u contact opnemen met:

Layana Mokoginta, voorlichter Burendag
Tel. + 31 6 52660350
Fax. + 31 84 7321722
layana@deburendag.nl

Kijk ook op www.deburendag.nl/pers - hier staat het onderzoek gepubliceerd en vindt u meer informatie over Burendag.