Gemeente Coevorden

Unieke boot- en wandeltocht Coevorden Beweegt!

Lijkt het u leuk om het verleden, het heden en de toekomst van Coevorden eens tegelijkertijd te bekijken?! Dat kan op zaterdagochtend 16 september. Dan bestaat het Informatiecentrum Coevorden Beweegt 2 jaar. Daarom organiseert het informatiecentrum op deze dag gratis een unieke boot- en wandeltocht voor iedereen die geïnteresseerd is in Coevorden.

Voor het eerst in de recente geschiedenis van Coevorden krijgt u de kans om het verleden, het heden en de toekomst van Coevorden zowel vanaf het water als te voet te bekijken. In samenwerking met de Havenvereniging Coevorden en historicus Huib Minderhout, heeft het Informatiecentrum Coevorden Beweegt een leuk en interessant programma samengesteld voor iedereen.

Boot- en wandeltocht

Tussen half 10 en 10 uur verzamelen alle belangstellenden, die zich van tevoren hebben aangemeld, in het Informatiecentrum Coevorden Beweegt op de Markt in Coevorden. Daar kunt u alvast, onder het genot van een kop koffie of thee, de maquettes van de centrumplannen bekijken. Om 10 uur wordt de groep in tweeën gesplitst: de ene groep doet eerst de boottocht, de andere eerst de wandeltocht. Op de boot van de Havenvereniging geeft historicus Huib Minderhout uitleg over het belang van het water voor Coevorden in de geschiedenis. We varen vervolgens via het nieuwe Bastion Holland en de Bentheimerbrug naar de Krimweg. Tijdens het varen vertelt Huib Minderhout over het verleden van Coevorden, kunt u met eigen ogen het heden zien en vertelt een medewerker van het informatiecentrum over de toekomstplannen in de stad Coevorden. De boottocht duurt een klein uurtje. Bij de Krimweg wordt er gewisseld. De mensen die eerst zijn gaan wandelen stappen daar op de boot en andersom. De wandeltocht gaat via de Krimweg en een deel van de Holwert-Zuid. Ook hier krijgt u uitleg van een medewerker van het informatiecentrum over het verleden en de toekomstplannen voor dit gebied. Daarna loopt u terug naar het informatiecentrum op de Markt. Deze wandeling duurt tussen de 45 - 60 minuten.
Rond 12 uur is iedereen dan weer terug in het informatiecentrum en eindigt deze bijzondere ochtend.

Aanmelden

Wilt u deze unieke boot- en wandeltocht niet missen? Dan moet u zich van tevoren wel even aanmelden. Dit kunt u op drie verschillende manieren doen. Op de website www.coevordenbeweegt.nl staat een aanmeldformulier, dat u kunt invullen. U krijgt dan via e-mail een reactie als uw plek gereserveerd is. U kunt zich tijdens openingstijden ook aanmelden in het informatiecentrum zelf. Verder kunt u zich tijdens openingstijden telefonisch aanmelden via telefoonnummer 0524 - 525287. In beide gevallen krijgt u direct van de medewerker te horen of uw plek gereserveerd is. Tot vrijdagmiddag 15 september 16:00 uur kunt u zich aanmelden. Deelname is gratis en aanmelden verplicht! Maar wees er snel bij, want er is voor maximaal 50 mensen plaats op de boot! En wie het eerst komt...